התאפקות מפיפי אצל בת שנתיים וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התאפקות מפיפי אצל בת שנתיים וחצי
    מיכל
    24/07/2013

שלום, בתי בת שנתיים וחצי. נגמלה מחיתולים לפיפי כבר לפני כחצי שנה. קקי עדיין מבקשת לעשות בחיתול.
    יש לה יכולת שליטה מלאה בצרכיה, לעולם אין פספוסים! גם לא בלילה. הבעיה אצלה זה ביכולת לשחרר.
    מסוגלת להתאפק המון גם עם קקי וגם עם פיפי
    לפני כחודשיים התחילה עם התאפקויות של פיפי למשך מספר ארוך של שעות. ובשבועיים האחרונים חלה ממש התדרדרות עד כדי שקמה בבוקר ועושה פיפי ב-7. ואז לא עושה כל היום כשנמצאת במשפחתון. כשבאה הביתה עושה סביב 4 וחצי ואז לפעמים עוד פעם אחת לפני שהולכת לישון.
    יוצא שעושה פעמיים-שלוש ביממה. לעולם לא בורח לה גם לא בזמן השינה.
    להרגשתי זה עניין רגשי/פסיכולוגי/התנהגותי - ומכאן, כיצד לדעתך כדאי לי להגיב למצב?
    תודה מראש!
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התאפקות מפיפי אצל בת שנתיים וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    25/07/2013

שלום מיכל,
    הצורך שלה לשלוט בפיפי הוא בהחלט עניין רגשי וקשור בדרך כלל בקשר הדוק ליחסים עם ההורים. אני ממלליצה לכם לפנות בהקדם להדרכת הורים בעניין, כדי למנוע החמרה ובפיגעה בריאותית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאפקות מפיפי

מיכל
    25/07/2013

תודה על תגובתך
    האם יש מטפלים אשר מתמקדים במיוחד בנושא זה?
    כיצד עלי לבחור את סוג הטיפול והמטפל?
    ובכל זאת אשמח אם יש לך כמה "טיפים"/ עצות איך כדאי לי להתייחס לנושא עד שאגיע לטיפול. כי אני די אובדת עצות
    בעיקרון תמיד הזכרתי לה לעשות פיפי ולפעמים הייתי עומדת על כך שתבוא איתי לעשות (כשעברו הרבה שעות של התאפקות). אך לעולם לא נעשה שימוש בכח, כעס, העלבות או כל דבר שלילי בנוגע לזה. וגם לא מאף אחד אחר בסביבתה.
    מכיוון שבשבועיים האחרונים המצב החמיר אפילו הורדתי עוד יותר לחץ והפסקתי להגיד לה שצריך לעשות פיפי.
    אני רק שואלת אותה אם יש לה וכשעונה לא אני אומרת "אוקיי אז כשיהיה לך תגידי לי ונלך לעשות" אך ממש לא נראה שזה עוזר כי היא פשוט לא עושה.

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאפקות מפיפי - תגובה

סמדר ריינר
    26/07/2013

שלום מיכל,
    תנסי פשוט להניח לה. בלאו הכי המעורבות לא עוזרת, אז אין טעם להמשיך בזה. כשאת זאת שמזכירה לה היא לא חווה את עצמה כשטלטת בגוף שלה ואז היא עושה סוג של דווקא. פשוט תניחי לזה.
    את לא צריכה מטפלים המתמחים בכך, כל פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד ילדים והורים יכול לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

מיכל
    27/07/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו