מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרהדליה28/07/2013
אנו פרודים שנה וחצי בתהליכי גירושין ,יש ילדה בת אחת עשרה וחצי הילדה מאוד קשורה לאביה ומאוד אוהבת אותו הוא לוקח אותה 2 בשבוע ל3-4 שעות וכל שבת שניה היא ישנה אצלו.
מתקשרת אליו כל בוקר איך שהיא מתעוררת בצהריים אחה"צ בערב ,עוד פעם ועוד פעם...
בהתחלה כשנפרדנו הגבלתי אותה לפעם ביום בשעות הערב שהיא יכולה להתקשר אליו ואח"כ חשבתי על זה כיוון שהיא היתה מתחננת להתקשר אליו ואומרת שהיא מתגעגעת אליו גם אם היא ראתה אותו אתמול או באותו יום שעה לפני,אז חשבתי שאם אני הייתי בסיטואציה הזו הייתי רוצה שיתנו לי לדבר חופשי מתי שבא לי אז מאותו יום הרשתי לה להתקשר בחופשיות יותר אבל לא תיארתי לעצמי שזה יהייה כך כל בוקר ואח"כ עוד כמה וכמה פעמים במשך היום האמת שהיו פעמים בודדות שזה הפריע גם לו והוא כעס עליה,היתה אפילו סיטואציה כלשהי בזמן ביהס שהיא רצתה לקנות שוקו במכולת וההסעה שלה היתה צריכה להגיע זה היה או שוקו או לדבר עם אבא ברור שהעדיפה את אבא זה לדעתי ברמה שזה פוגע באיכות חיים גם אם אני הולכת אית ה לאיזה מקום אז היא צריכה להתקשר אליו ולספר לו כל דבר ולדבר איתו בזמן שאני והיא ביחד זה נורא מפריע .
הוא לקח אותה לטיול 4 יומים התקשרה אליי בקושי אני יותר התקשרתי ,כשהגיעו לכיוון הבית זה היה תשע בערב בערך אמרה לו שהיא רוצה לבוא אליו ולהיות אצלו עוד אחרי שארבע ימים לא ראתה אותי ,קצת פוגע הייתי אומרת ,ביקשתי שיצאו לכיוון הבית מאצלו הם התעקבו קצת והגיעו ב 11 וחצי בלילה היא שאלה אם אני יכולה לעזור לה עם התיקים אמרתי שלא (כי ביקשתי מזמן שיצאו כי אני עייפה ורוצה לישון ואני מחכה לה)היא שאלה אם אני כועסת אמרתי שכן ,הוא עזר לה להרים את התיקים עד לדלת (פעמיים בשבוע כשהוא לוקח אותה היא עולה לבד היום רק בגלל התיקים עלה איתה) היא דפקה בדלת ,פתחתי והיא בכתה נורא שאלתי מה קרה היא אמרה שהיא מתגעגעת ותוך כדי בכי נעצרה ואמרה לאבא (שהרגע נפרדה ממנו לאחר 4 ימים שאותי לא ראתה) ברגע שהיא נעצרה חשבתי שהיא רוצה להגיד התגעגתי אלייך ואמרה לאבא ,התשובה שלי היתה אז היית נשארת אצלו עוד שבוע קצת כעסתי ונפגעתי הרגשתי שאני כלום שהיא לא התגעגעה אליי אחרי 4 ימים ,ואיתו היא היתה 4 ימים ומתגעגעת אליו זה לא מובן.
זה תמיד כך האוכל של אבא הוא הכי טעים ואם אבא היה הכי כיף וכו' וכו' אני שמחה שהיא אוהבת אותו ואני לא רוצה להשמע לא נכון או מקנאה חלילה כי זה לא אבל זה פשוט פוגע אני מגדלת אותה ומכבסת ומשקיעה בה ולוקחת אותה לטייל ואני תמיד זה כלום מה זה אמא היא מדברת עם אבא שלה בטלפון וזה כאילו מדברת עם בורא עולם ,קשה לי להסביר במילים צריך לראות כדי להבין..
אולי היא אוהבת אותו יותר?מעריכה יותר?
מה לעשות עם כל העיניין של הטלפונים ?
מתגעגעת אליו לא אליי לאחר 4 ימים שלא התראנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
סמדר ריינר28/07/2013שלום דליה,
אני מבינה שהמצב שאת מתארת הוא קשה ולא נעים. נראה שהבת שלך זקוקה לגבולות. אם היחסים בינך לבין הפרוד לשך טובים, יוכל להיות שכשאי שתשוחחו ביניכם ותחשבו איך אתם משתפים פעולה ביניכם בהצבת הגבולות לקשר ביניהם. אם הפיתרון הזה הוא בלתי אפשרי, חשוב שתפני להדרכת הורים כדי להתייעץ איפה המקום שלך להציב גבול להתנהגות שלה ואיפה להניח לזה. חשוב שלא תקחי את זה אישית, ותקבלי תמיכה כדי להתמודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דליה29/07/2013היחסים ביני לבין הפרוד לא משהו אי אפשר כל כך לדבר על זה הוא יגיד לי מה מפריע לך מה כואב לך הוא ישר מסיק מזה שאני לא רוצה שיהיו בקשר טוב או כדומה ...
וגם איתה אי אפשר לדבר על זה אין כל כך עם מי לדבר כשאני אומרת לה שהיא לא צריכה להתקשר כל כך הרבה ושהיא מגזימה היא אומרת לי זה אבא שלי יש לי זכות את לא תגידי לי לא להתקשר לאבא שלי אז אני די יורדת מהעיניין ואומרת לעצמי שישברו את הראש ביניהם אבל מצד שני זה מפריע לאיכות חיים לפעמים וגם לה באיזה מקום לדעתי.
אני רוצה לתת לך עוד דוגמא:
אתמול בשעה אחת בצהריים היא דיברה איתו ואמר לה שהוא הולך לישון משעה בערך תשע בערב היא מתקשרת אליו והוא לא עונה לה (היו לו בפלפון 66 שיחות שלא נענו זה חוץ מהודעות) היא בכתה נורא ובקושי רצתה לאכול משהו כי דאגה לו כי הוא לא עונה לה ואמרה ששמונה שעות היא לא דיברה עם אבא ואף פעם לא קרה מצב כזה ש8 שעות לא דיברה איתו ובכתה נורא ורצתה שניסע אליו אמרתי לה שהוא ישן ואני מכירה אותו הפלפון שלו בטח על רטט ושננסה יותר מאוחר וכ' היא בכתה נורא קשה היה להרגיע אותה.
זה נראה לי לא נורמלי כבר זו לא פעם ראשונה שזה קורה שהוא ישן ולא עונה לה וכדומה..את כל הערב אתמול זה הרס לנו כי במקום לשבת ביחד לאכול לעשות משהו היא היתה עצובה ובכתה וכמה שהסברתי לה זה לא עזר . בשעה אחת עשרה בערך הוא התקשר ואמר שהטלפון שלו היה על רטט היא אמרה לי אמא איך זה שאת תמיד יודעת הכל.
אני כרגע לא יכולה ללכת להדרכת הורים אולי את יכולה לעזור לי קצת כאן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
סמדר ריינר29/07/2013שלום דליה,
מדוע את לא יכולה ללכת להדרכת הורים? יש מקומות שבהם אפשר לקבל עזרה באופן מסובסד או בחינם וחשוב שתנסי לפנות. המצב שאת מתארת אצל בתך הוא אובססיבי ומעיד על חרדה והיה חשוב שגם היא תקבל טיפול.
יש כאן בהחלט משהו לא תקין ולא בריא וחייבים לטפל בו בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דליה30/07/2013אולי את יכולה להמליץ לי היכן יש הדרכת הורים ללא תשלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
סמדר ריינר31/07/2013שלום דליה,
לא ציינת היכן את גרה,
את יכולה לברר רך קופת החולים שלך לגבי טיפול מסובסד, או דרך האתר של משרד הבריאות, במרכזים לבריאות הנפש לילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)