מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 5, משחקת לבדאורית28/07/2013
שלום רב,
הבת שלי בת 5, נמצאת כרגע במסגרת של קייטנה מאד מצומצמת עם ילדים שהיא מכירה. כשהיא מספרת לי על החוויות היא אומרת שהיא נהנית שם, אבל היא גם מספרת שהיא לא דיברה ולא שיחקה עם אף אחד מהילדים, משום שהם לא רוצים להיות איתה. הילדים לא עושים עליה חרם או משהו, ואין להם שום בעיה לשחק איתה. הבעיה היא שאם הם צוחקים עליה אפילו לרגע אחד בגלל משהו מאד נקודתי - היא לוקחת את זה קשה ובטוחה שהם לא רוצים להיות איתה - ונסגרת עם עצמה. המדריכה גם אומרת שהיא רוב הזמן בפעילות רק עם עצמה. יש לציין שהבעיה היא לא המסגרת - אלא זה משהו שהיה קיים אצלה גם בגן. פשוט חשבתי שהמסגרת המצומצמת תעזור לעניין והיא תלמד להשתלב ואני רואה שזה לא כך.
איך לעזור לה להבין שאם הילדים צוחקים נקודתית על משהו שקשור אליה - זה לא אומר שהם לא אוהבים אותה ולא רוצים בכלל בחברתה? איך לעזור לה להיכנס למשחק ולהשתלב?
חבל לי לפספס את ההזדמנות הזו שיש לה מסגרת מצומצמת עם ילדים טובים סה"כ להתנסות בה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 5, משחקת לבד - תגובה
סמדר ריינר29/07/2013שלום אורית,
זה יותר נשמע שהבת שלך היא זו שלא רוצה לשחק עם הילדים, וזה כנראה לא מפריע לה. את לא יכולה להכריח אותה אלא צריך שזה יציק לה ויבוא ממנה. את יכולה בהחלט לשוחח איתה על זה שלפעמים ילידם וגם מבוגרים אומרים דברים לא נעימים, וזה חשוב להגיד מה לא נעים לה כדי שזה לא יחזור, וגם חשוב להראות לה דוגמה בבית לרגעים שבהם אתם מתווכחים או נעלבים וחוזרים חזרה, או צוחקים על כך ביחד אחר כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורית29/07/2013תודה על התגובה.
העניין הוא שזה כן מציק לה. למשל - כשהיא חוזרת ומספרת בין היתר שהיא שיחקה לבד, אז אני שואלת אותה - את רצית לשחק לבד כי זה היה לך כיף או שפשוט התביישת להצטרף? והיא עונה שהיא התביישה. היא יודעת שיש לה את הלגיטימציה מבחינתי להיות לבד. אבל היא רוצה להיות עם חברים.
עוד דוגמא: היא כנראה הפליצה כשהיתה עם כולם והם צחקו עליה, היא לקחה את זה ממש קשה ואז היא מספרת לי - את רואה שהם לא באמת רוצים לשחק איתי?
אני מנסה לעשות מה שאפשר כדי להעלות לה את הביטחון, אבל אני לא יודעת איך לגרום לה לנסות להיות קצת יותר עם הילדים ופחות לברוח ולשחק עם עצמה מתוך פחד שהם לא רוצים אותה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר30/07/2013שלום אורית,
התגובות שאת מספרת עליהן לא בהכרח מצביעות על כך שזה מפריע לילדה. אפשר להתרשם מהתגובות שיכול להיות שהיא יודעת שזה מפריע לך. את שואלת וחוקרת, ונוצר ביניכן שיח שקשור לנושא, שיכול להיות שיש ממנו רווחים משניים לילדה מבחינת תשומת הלב שהיא מקבלת ממך כי היא יודעת שהנושא מציק לך. נסי להניח לנושא לכמה זמן ולראות, אם אכן היא באה אלייך מיוזמתה ומתלוננת.
אחרי שהיא תבקש ממךפיתרון לעניין, אפשר לשוחח איתה על כך שגם אם הילדים פעם אחת צוחקים עליה, אחר כך הם שוכחים ורוצים לשחק איתה והיא לא תדע אם לא תנסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)