מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתבגר ...פוצי30/07/2013
שלום
אני מתלבט לגבי בני היחיד בן 15 שמגלה עצבנות -סף תיסכול נמוך
הוא מעצבים נתן בעיטה לשולחן בבית הספר, לא מזמן נתן אגרוף לארון חשמל ואף שבר את ידו ואתמול שוב מעצבים שבר את המסך מגע בסמארפון.
לילד יש חברים ,יוצא מידי פעם ולפני שנה התחיל לנגן בגיטרה ,
לא הייתי אומר שמצא בה הנאה מרובה ,קנינו לו שק אגרוף להוצאת אנרגיה וכעס אבל הוא לא מהמקפידים והמשקיענים ,גם בבית הספר ,אבל הוא תלמיד טוב !!
הוא די מקטר על כל מיני ולא נראה מרוצה ...
בבית הספר המליצו על עובדת סוציאלית MSW או מאמן אישי
בפורום פסיכולגיה אחר למתבגר המליצו על פסיכולוג (לא שללו את העובדת סוציאלית)
לאן הייתם מציעים שכדאי לנו לפנות ???
אני שמעתי על טיפול CBT שהוא לא חופר ,ממוקד מאוד
לא בא לי שיתחיל איזה טיפול ארוך ....
נ"ב
קשור או לא ,אני עם אגורופוביה ,סובל קרוב ל-30 שנה מהתקפי פאניקה ,ב15 שנים האחרונות לא עזבתי את גבולות הרחוב ...
(נראה לא טוב אה...:-) )
בבית יש את הסיפור של תלות באשתי והרבה פעמים לא ניתן לעשות דברים מחוץ לבית אם אין לי שכן שנמצא פה ואני יכול להזעיק אותו בזמן התקף ...
הנ"ב יצא ארוך אבל זה מה שיש ...
תודה מראש על תגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתבגר ... - תגובה
סמדר ריינר31/07/2013שלום לך,
האם הילד מרגיש סבל ורוצה עזרה? האם הוא רוצה עזרה מהסיבות שאתה רוצה את העזרה עבורו? (כלומר האם העצבנות מפריעה לו?)
אם כן, אז טיפול cbt יכול בהחלט לעזור לו למצוא דרכים לשלוט בעצבים שלו.
אם לילד זה לא מפריע, אבל עדיין הוא רוצה עזרה, כי בעצם העצבים הם ביטוי למצוקה שלו, והוא רוצה לפתור את המצוקה ואז מן הסתם גם לא יהיו עצבים, או יהיו פחות, אז כדאי לפנות לטיפול ארוך ויסודי. זה לא קשור למאמן אישי, אלא צריך משיהו שהוא או פסיכולוג או עובד סוציאלי שסיים בית ספר לפסיכותרפיה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ובהמשך ...
פוצי31/07/2013שלום לך
מאוד אהבתי את ההתייחסות שלך ...
בבית הספר כשהציעו לו טיפול הוא לא רצה ,המורה והיועצת שכנעו אותו .
לא דיברנו איתו ממש על תחילת טיפול ,אנחנו עדיין מתלבטים למי...
לפי תשובתך את מציעה אולי לפנות אליו ב "כמה זה מפריע לך .. " ?
או פשוט לקבוע פגישה עם מי שנחליט ...
שיהיה לך ערב נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ובהמשך ... - תגובה
סמדר ריינר01/08/2013שלום לך,
מדובר בילד גדול, ולהכריח אותו לבוא לטיפול זה לא יעיל. הייתי מנסה לשאול אותו אם משהו מפריע לו ואם כן מה. ואם לדעתו הכל בסדר והוא לא רוצה עזרה, אולי כדאי שאתם כהורים תפנו להדרכת הורים ותתחילו משם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)