מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עברנו דירהליהי04/08/2013
שלום רב,
עברנו דירה לפני חודש מירושלים למרכז הארץ יש לי ילדה בת 5 שקשה לה עם המעבר ולי יותר קשה כיוון שאני לא יודעת איך להתנהג איתה...
היא מתעוררת בלילות, בוכה שהיא רוצה כל הזמן לסבתא(בירושלים) היא לוקחת אצבע ואני לא יודעת איך להפסיק את זה ואני מתחילה להרגיש ממש חסרת אונים מולה.
היא התחילה "להרביץ" לי ולבן זוגי מה שמעולם לא קרה.
אגב אולי חשוב לציין שאני בהריון בחודש שביעי ועברנו לגור יחד עם בן זוגי(לא אבא של הילדה).
איך אני צריכה להתנהג איתה?
אני ממש מודאגת שהיא מרגישה לא טוב ואני כל הזמן רוצה לרצות אותה אך יחד עם זאת היא מתנהגת בצורה שאי אפשר להבליג.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עברנו דירה - תגובה
סמדר ריינר06/08/2013שלום ליהי,
נשמע שהילדה במצוקה, היא עברה כנראה הרבה מעברים, אולי חלקם בבת אחת או בסמיכות, אני מניחה שהייתה מאוד קשורה לסבתא שאולי הייתה מאוד דומיננטית בגידולה עד שעברתם.
מעניין אותי הניסוח שלך ש"קשה לה עם המעבר ולי יותר" יותר קשה ממה? יותר קשה ממנה? אם לזאת הכוונה , אולי כדאי לחשוב על כך שהיא ילדה הרבה יותר קטנה ממך, עם הרבה פחות כלים, המעברים התכופים שהיא עברה כדראה לא לקחו בחשבון את הצרכים שלה, וגם עכשיו יכול להיות שמבחינתך הצרכים שלך יותר חשובים ונראה לך שלך יותר קשה. אני לא אומרת את זה כדי לשפוט אותך חלילה, אלא רק כדי לשים לב לכך, שהילדה זקוקה להתייחסות מאוד מאוד רגישה אחרי כל מה שעברה, ואני ממליצה לך לפנות להדרכת הורים, גם כדי ללמוד איך לשים לב לצרכים שלה בצורה יעילה יותר מראש כדי לא להגיע למצבים האלה בעתיד, וגם לקראת הילדה הצפויה ועקב המצב שקורה כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)