בעיות שינה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות שינה
    מיכל
    25/03/2008

שלום
    בני בן שנה וחצי ולפני כשבוע סיימנו איתו תקופה של חודש מחלה (מחלת הנשיקה וסיבוך של דלקת אוזנים) בה הוא עבר סידרה של זריקות ומספר פעמים ניקוזי מוגלה מהאוזנים. במשך כל התקופה הוא בכה מאוד ורק אחרי 3 שבועות התחילה רגיעה. למרות שעד היום הוא נאבק כשמחליפים לו חיתול, מספרים לו את השיער, גוזרים לו ציפורניים וכו,. במהלך הזמן הזה הדרך היחידה שהוא נרגע היה אצלינו המיטה או על הידיים.
    היום הוא נכנס לחרדה כשמעבירים אותו למיטה שלו ואפילו אם אני שוכבת לידו בחדר שלו הוא לא מוכן להירדם. התקפי החרדה אורכים כשעתיים שלוש עד שהוא מצליח להירגע ולהירדם אלינו במיטה שנית.
    מה ניתן לעשות? איך אני יכולה להוציא אותו מהמיטה שלנו בלא לגרום לו להתקפי החרדה?

תודה
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טראומה

שרון באומל
    25/03/2008

שלום מיכל
    מהמתואר בכתובים, נראה שעל בנך עברה תקופה לא פשוטה, שהשאירה חותם רגשי. אולי אפילו ניתן לומר שהוא עבר חווייה טראומתית. לפיכך, ראשית אני מציעה לא להוציאו כרגע ממיטתכם, אם זה מה שמרגיע אותו. הוא כנראה זקוק לעוד זמן על מנת להחלים. שנית, אני מציעה לארגן עבורו את החווייה. אפילו אם אינו מדבר כעת, או רק באופן חלקי (וזה מה שהייתי מצפה מילד בגילו), הייתי אומרת משהו בנוסח: "היה עד עכשיו קשה. היית חולה, וקיבלת זריקות לא נעימות וגם עשו לך משהו באוזן. זה היה לא נעים, ואולי אתה עכשיו פוחד שזה יקרה שוב". ארגון החווייה עשוייה להקל על הכאוס בעולמו הפנימי וליצור משמעות. לאחר תקופה מסויימת אני מציעה לומר לו שביום זה וזה הוא יעבור לישון במיטה שלו. כדאי לקנות יחד עימו איזשהו דובי או שמיכה רכה או מכונית או כל דבר אחר שיבחר, שייקרא "שומר הלילה". לומר שאותו חפץ יהיה עימו כל הלילה וישמור עליו. אני מצמיעה לחזור לטקס שינה ברור ומוכר וכמובן נעים. אך, כמו שהגוף זקוק לזמן על מנת להחלים, כך גם הנפש. תנו לו את הזמן הזה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו