ילדה שלא רוצה חברים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה שלא רוצה חברים
    רוית שליו
    15/08/2013

הבת שלי בת 8 קצת קשה לה בכל הקשור לקשרי חברויות. בחופש הגדול היא לא נפגשה עם אף ילד ולא יצרה כל קשר. אני הצעתי לה להזמין אלינו חבר או חברה אך היא מסרבת בטענה שעכשיו חופש והיא לא רוצה . היא עסוקה בענייניה לא מבקשת חברה . יש לי בן נוסף שכל הזמן דורש חברים מזמין ומוזמן ונראה לי קצת מוזר שהיא לא. אני יודעת שהיא לא ממש חברותית ואין לה הרבה חברות אך נראה שלה זה בכלל לא מפריע ולי דווקא זה מאוד מפריע הייתי רוצה שיהיו לה יותר חברים. השאלה שלי היא האם בכל זאת לעשות משהו כדי שהיא חזמין או תצור קשר עם ילדים מהכיתה או פשוט להניח לה. האם זה נורמלי שילדה בגיל שכזה לא זקוקה לחברים. האם זה עשוי להשתנות והאם יש משהו אשאני יכולה לעשות . תודה רבה רוית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שלא רוצה חברים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה שלא רוצה חברים - תגובה

סמדר ריינר
    15/08/2013

שלום רוית,
    כדי לענות על שאלותייך חשוב להבין ממה נובע המצב של הילדה. איך ה קורה שאין לה חברות, ממה זה התחיל? האם היא מרגישה דחויה ולכן התייאשה? האם היא פשוט שונאת לוותר ולחלוק ומעדיפה להיות לבד כדי לא להתפשר? האם סיבה אחרת? נסי לשחזר איך זה התחיל? איך שיחקה עם ילדות כשהייתה קטנה, נסי להבין טוב יותר מאין זה נובע. ורק אז ניתן יהיה לחשוב איך ניתן לעזור לה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה חברים

רוית שליו
    15/08/2013

תודה לתשובתך המהירה. האם אוכל לשוחח איתך טלפונית? אם כן מתי נוח לך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה ללא חברים

רוית
    15/08/2013

גם שהיתה קטנה לא אהבה חברה במיוחד. היא מעדיפה מחשב או טלוויזיה או ספר על פני חברים. למרות שהיא לא מרגישה דחויה היא אומרת שיש לה חברים ושהיא מתגעגעת אליהם אך לי מהצד נראה זה לא ממש נכון. המורה מדווחת שהיא משחקת עם ילדה אחת ולעיתים אף לבד. יש מצבים שהיא אומרת לי שהיא לא ביקשה לשחק כי ידעה מראש שיגידו לה לא למרות שלא ניסתה אפילו. זה די מעורב לעיתים נראה שהיא זו שלא רוצה חברה ולעיתים נ ראה שהיא פוחדת שידחו אותה. אם אני מנסה להיזכר בעבר אז אף פעם היא לא היתה ילדה מקובלת במיוחד אך גם לא דחויה יש לה בטחון עצמי היא הולכת לבד למקומות וכ'. היא ילדה די תמימה נותנה המון אפילו מוותרת המון לעתים נראה לי שיותר מידי . מה אני עושה? האם כדאי לכפות עליה להפגש עם חברים? יש לה עולם עשיר משלה היא יכולה שעות לשחק עם עצמה או להעסיק את עצמה מה שמאוד קשה לי עם בני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה ללא חברים - תגובה

סמדר ריינר
    16/08/2013

שלום רוית,
    בודאי שלא לכפות. נשמע שהבת שלך מתקשה לקחת מקום, ובהחלט פוחדת שידחו אותה. קודם כל הייתי עובדת בבית על לתת לה מקום, אולי חשוב גם שאת תקדישי לה זמן, תשחקי איתה, תתעניייני בה, אפילו שבנך השני גוזל ממך זמן רב ולא ידוע להעסיק את עצמו. היא כנראה למדה לוותר מגיל קטן מכל מיני סיבות והיא לא מעלה על דעתה שהיא חשובה ושחברתה נעימה. צריך לעבוד איתה במאת על התחושה שהיא אהובה, חשובה, לעודד אותה להתעקש על דברים שרוצה ולא לוותר, קודם כל בבית ורק אחרי זה זה יתחיל בחוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו