מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 6 מאוד ביישניתש25/03/2008
יש לי בת 6 שמאוד ביישנית. היא הולכת לגן חובה ושם לא מדברת עם גננת, רק מדברת קצת כאשר אחד ההורים נמצא לידה. בשנה שעברה היא הייתה בגן טרום חובה עם אותה גננת וקצת דיברה אבל עכשיו מסרבת לדבר. יש לה חברה אחת בגן שרק איתה היא מדברת. בבית היא מדברת כמובן ואפילו יותר מדי. יש לה גם עוד חברה שאיתה היא גם כן מדברת. היא הולכת לחוגים ושם מדברת אבל מאוד חלש. יש הרגשה כאילו היא מתביישת לדבר. הגננת אומרת שאולי כדאי לפנות לפסיכולוגית כי ביישנות זה בסדר אבל זה מפריע לה. לדוגמה אם איזה שהוא ילד מציק לה בגן אז היא מתביישת ללכת לגננת ולספר ורק מספרת זה דרך חברה שלה. אולי כדאי גם לציין שגם אישתי מאוד ביישנית וגם אני הייתי ביישן כשהייתי ילד. רציתי לשאול אולי יש איזה שהם קבוצות תמיכה לילדים ביישנים או ילדים עם בטחון עצמי נמוך? מה כדאי לעשות במקרה שלנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילמות אלקטיבית
שרון באומל25/03/2008שלום לך.
התופעה אותה אתה מציין בכתובים נקראת בספרות המקצועית elective mutism. כפי שהגננת אמרה, התופעה מעידה על מתח ומצוקה פנימית. אני בהחלט ממליצה לגשת לאיש מקצוע בעניין, על מנת להקל על בתכם, ולעזור לכם, כמשפחה, להתמודד עם המצוקה. ייתכן שבתכם תישאר ביישנית, אך תוכל להתמודד בצורה אדפטיבית יותר עם הביישנות.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)