בת 6 מאוד ביישנית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 6 מאוד ביישנית
    ש
    25/03/2008

יש לי בת 6 שמאוד ביישנית. היא הולכת לגן חובה ושם לא מדברת עם גננת, רק מדברת קצת כאשר אחד ההורים נמצא לידה. בשנה שעברה היא הייתה בגן טרום חובה עם אותה גננת וקצת דיברה אבל עכשיו מסרבת לדבר. יש לה חברה אחת בגן שרק איתה היא מדברת. בבית היא מדברת כמובן ואפילו יותר מדי. יש לה גם עוד חברה שאיתה היא גם כן מדברת. היא הולכת לחוגים ושם מדברת אבל מאוד חלש. יש הרגשה כאילו היא מתביישת לדבר. הגננת אומרת שאולי כדאי לפנות לפסיכולוגית כי ביישנות זה בסדר אבל זה מפריע לה. לדוגמה אם איזה שהוא ילד מציק לה בגן אז היא מתביישת ללכת לגננת ולספר ורק מספרת זה דרך חברה שלה. אולי כדאי גם לציין שגם אישתי מאוד ביישנית וגם אני הייתי ביישן כשהייתי ילד. רציתי לשאול אולי יש איזה שהם קבוצות תמיכה לילדים ביישנים או ילדים עם בטחון עצמי נמוך? מה כדאי לעשות במקרה שלנו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 6 מאוד ביישנית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אילמות אלקטיבית

שרון באומל
    25/03/2008

שלום לך.
    התופעה אותה אתה מציין בכתובים נקראת בספרות המקצועית elective mutism. כפי שהגננת אמרה, התופעה מעידה על מתח ומצוקה פנימית. אני בהחלט ממליצה לגשת לאיש מקצוע בעניין, על מנת להקל על בתכם, ולעזור לכם, כמשפחה, להתמודד עם המצוקה. ייתכן שבתכם תישאר ביישנית, אך תוכל להתמודד בצורה אדפטיבית יותר עם הביישנות.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו