בן 6 שמתנהג לא יפה לסבא וסבתא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 6 שמתנהג לא יפה לסבא וסבתא
    אלונה
    19/08/2013

לפני מס' חודשים התגרשתי ועברתי עם ילדיי(בן 6 ובן 3.5) לגור בעיר אחרת קרוב להוריי על מנת שיוכלו לסייע לי.
    בתקופה האחרונה בן ה-6 החל מסלים התנהגותו כלפיי הוריי, הוא מתחצף אליהם, מעליב אותם, מרביץ להם, כועס וזועם ללא הפסקה בכל פעם מסיבה אחרת.
    המצב הפך להיות כזה שלהוריי זה ממש לא נעים כבר להיות בחברתו.(כלפיי הוא לא מתנהג ככה).
    אני מאוד זקוקה לסיוע מצידם כי אני דיי לבד ב"מערכה". הגירושים שעברתי לא היו קלים בכלל והתמיכה של הוריי בי מאוד מאוד עוזרת.
    מלבד זה מאוד חשוב לי שהקשר שלהם עם ילדיי יהיה טוב וברור לי שאם לא נעצור את המצב הזה עכשיו זה יהיה מאוחר מדיי.
    אוטוטו מתחילה שנת הלימודים והוריי אמורים לעזור לי מאוד באיסוף הילדים לאחר המסגרות החינוכיות.
    אני בספק שזה יחזיק מעמד לאורך זמן אם בכל פעם שהם יפגשו את בני הגדול הוא ירביץ, יתחצף ויתנהג באופן כזה כלפיהם.
    אני זקוקה לסיוע דחוף!!!!!!!!!!!!!
    נ.ב-
    לפני הגירושים הקשר עם הילדים לא היה ממש קרוב והיינו מתראים אחת לשבוע בממוצע.
    חשוב לציין, שהוריי מאוד מאוד אוהבים את הילדים וקשורים אליהם. הם ומעניקים להם המון חום ואהבה, מתנות ועוד ועוד... תמיד פה לצידנו מתי שאני רק מבקשת גם מבחינת חומרית וגם מבחינה מנטלית.
    אני מאוד מאוד קשורה אליהם.

אודה על קבלת עצה מה עליי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 6 שמתנהג לא יפה לסבא וסבתא - תגובה

סמדר ריינר
    20/08/2013

שלום אלונה,
    אין בידי מספיק פרטים מדוע הילד מתנהג כך כלפיהם. תמיד צריך לבדוק את האפשרות שאולי יש משהו בהתנהגות שלהם שלא נעים לו. יכול להיות גם שעקב המצב שנוצר והמשבר שאת נתונה בו ההורים נתפשים כדמויות החזקות, ואולי את העברת אליהם חלק מהסמכויות ההוריות שלך, והילד מביע כך את מחאתו. הוא רגיל להורים שלו, הוא לא ביקש הורים חדשים, קשה לו להסתגל להורים חדשים, הוא רגיל להוריו. לכן קודם כל כדאי לנסות ולהבין גם את הקשיים של הילד, בנוסף לקשיים שלך ואפילו לפניהם, כי בכ"ז הוא ילד, ויותר קשה לו ממך ולו רק בגלל העובדה הזו.
    אני ממליצה לך לבלות איתו זמן איכות לחוד, להסביר להורים שלך איך הוא רגיל שיתנהגו אליו בכל מיני הקשרים, ומצד שני לחזור לסמכות, לשיגרה, ולמסגרת. הילד שלך מבטא את הקושי הטבעי שלו אחרי כל כך הרבה מעברים והוא מוציא את זה על הורייך כנראה כי הדמויות המשמעותיות בטח. אני מקווה שתא תחזרי לעצמך בהקדם, ותוכלי לקחת שוב פיקוד, ואז הוא יירגע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו