חששות לקראת כניסה לגן בפעם הראשונה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חששות לקראת כניסה לגן בפעם הראשונה
    הורים מודאגים
    20/08/2013

שלום רב!
    הבן שלנו יהיה בן 3 עוד מעט, ילד מאוד מאוד חכם, מבין , מדבר מאוד יפה, קולט ומבין הכל, הוא ילד בעל אינטיליגנציה רגשית מאוד מפותחת, ולכן החששות שיש לנו.
    הוא אמור להיכנס לגן בפעם הראשונה בחייו, מאז שנולד ועד עכשיו היה איתי בבית, לא היה בשום מסגרת, ולא נשאר לבד עם מישהו אחר חוץ מאיתנו פרט למספר בודד של פעמים בהן השארנו אותו עם סבא וסבתא כשהיה ישן ולא שם לב. הוא קשור אלינו מאוד, מאוד אוהב אותנו אומר לנו ביום עשרות פעמים שהוא אוהב אותנו ומראה חיבה תמיד. ממש ילד מתוק ונבון.

הסברנו לו כבר כמה חודשים שעוד מעט ילך לגן של גדולים, שמאוד כיף בגן, שיש המון משחקים וגננת חמודה והכל תמיד ברוח חיובית מבלי להראות לו שאנו עצובים כשמדברים על הנושא הזה, למרות שמבפנים הלב שלי נקרע....
    אני יודעת מראש שזה לא יהיה קל ואפילו קשה בשבילו, להשאר פעם ראשונה בכל ה3 שנים האלו לבד בלי אמא ובלי אבא!!
    בכל החודשים האלו הוא דיבר על הגן ואמר שיהיה לו כיף ויש משחקים וחברים חדשים ואני שמחתי כי היה לי איזשהו ניצוץ של תקווה שאולי זה לא יהיה קשה... אבל מהר מאוד התעוררתי מהאשליות האלו כי זה ממש חלום בשבילי שזה יעבור בשלום, אני פשוט יודעת שהוא יצרח שם כל היום ואני לא יודעת מה לעשות שלא תהיה לו איזושהי טראומה מזה.

בשבוע האחרון הוא נעשה ממש עצוב יושב לבד וחושב, כששאלתי אותו מה יש לו הוא אמר שכלום, ואז הוא אמר לי שהוא עצוב כי אני לוקחת אותו לגן ומשאירה אותו שם לבד ולמה אני לא נשארת איתו, הוא חזר על זה במשך השבוע כבר כמה פעמים, ופשוט הלב שלי נשבר כשאני חושבת על זה שיכול להיות שיצעקו עליו, ויכעסו עליו, וכידוע בגני עירייה המצב לא משהו, ולא תמיד יש לגננות סבלנות להבין את המצב הרגיש של כל ילד וילד.
    ביחוד שזה מזב כמו אצלנו, שילד לא נשאר לבד עם מישהו אחר ללא הוריו אף פעם, ופעם ראשונה הולך למסגרת ליום שלם בלי הוריו.

אנחנו ממש מודאגים, עצובים ואובדי עצות, לא יודעים איך להכין אותו ואיך להתמודד עם תחילת השנה, איך לגרום לו שיהיה לו קל, או לפחות שלא יהיה לו קשה מדי...

נשמח לעצות איך להקל עליו את תחילת השנה ואיך להכין אותו למשהו שהוא חדש לו לגמרי.

תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חששות לקראת כניסה לגן בפעם הראשונה - תגובה

סמדר ריינר
    21/08/2013

שלום לך,
    אני לא בטוחה שזה יהיה כל כך קשה לבן שלך, אני חושבת שזה הרבה יותר קשה לך. נשמע שאת מאוד מתקשה לשחרר את הילד. גם העובדה שהוא אומר לכם המון פעמים ביום שהוא אוהב אתכם קצת מטרידה אותי, אני חייבת לומר. יכול להיות שזה לא צורך שלו אלא צורך שלכם, שהוא חש אותו וחייב להרגעי אתכם כדי שתרגישו שהוא לא יעוזוב אתכם והוא אוהב אתכם. נראה לי חשוב שתפינו לטיפול עבור עצמכם כדי לאפשר לילד להמשיך ולהתפתח רגשית כמו שצריך וגם להיקלט בגן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהה????

הורים מודאגים
    21/08/2013

שלום לך, אני פשוט בהלם גמור מהתשובה שלך?!
    אנחנו צריכים טיפול פסיכולוגי? את מודאגת מכך שילד אומר להוריו שהוא אוהב אותם? אנחנו צריכים לשחרר?
    אני שואלת שאלה מדאגה עצומה לבני כי אני אימו ויודעת כמה יהיה לו קשה וזה מה שאת עונה לי? עושה אותנו חולי נפש? זו קצת חוצפה מצידך ואפילו חוצפה מרובה!
    תכתבי פשוט שאין לך מושג מה לענות ולזהו אל תמציאי השערות מטופשות שהן ממש לא נכונות!!
    מה עדיף ילד שמתעללים בו שלא מראה אהבה? או ילד שהוא כל כך אהוב עד שהוא מרגיש זאת ואומר זאת להוריו? את אמיתית בכלל? איזו חוצפה!!
    באמת שאין לי יותר מה לכתוב פשוט בפעם הבאה שאין לך מושג מה לענות אל תנסי לצאת מזה על ידי התשובה שאנחנו צריכים הדרכה הורית.....
    אם הייתי צריכה הדרכה הורית לא הייתי מגדלת כזה ילד מקסים וחכם שעולה ברמת האינטיליגנציה שלו על ילדים בני שש ושבע....

כנראה תשובה אמיתית לאיך לעזור לו כבר לא תצא מכאן.....
    בכל זאת, המשך יום טוב!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהה???? - תגובה

סמדר ריינר
    22/08/2013

שלום לך
    אני מצטערת לקרוא את תגובתך.
    מותר לך לא להסכים למה שכתבתי, אבל יש דרך ויש סגנון.
    אני מקווה שבהמשך תוכלי להרגע, ולהבין שהדברים נכתבו אחרי שנים של ניסיון, ומתוך כוונה לעזור. כעס לא ימחוק דברים שחשוב להקשיב להם, ואני מאמינה שככל שתיכנסו למערכת החינוך תשמעו את הדברים האלה מעוד אנשים, אז ואלי כדאי לחשוב עליהם בכל זאת.
    אין שום פסול בכך שילד אומר להוריו שהוא אוהב אותם, אבל אין צורך להגיד זאת עשרות פעמים ביום.
    אני גם לא כתבתי שאתם חולי נפש, הורים רבים נעזרים בתקופות מסויימות בטיפול או הדרכת הורים, והם לא חולי נפש בכלל.
    אני מאחלת לכם הצלחה וכל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו