עזרה דחופה על חתול שמת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה על חתול שמת
    רויטל
    25/03/2008

שלום רב,

יש לי שני ילדים אחד בן שמונה רגיש מאוד (אוהב לבכות על כל שטות) וילדה בת 4 ג'דאית
    אנו מגדלים חתול מזה 4 שנים והיום לצערי הרב החתול נפל מהקומה השלישית ומת.
    איך אני אמורה להסביר את מה שקרה לילדים ומה באמת אני צריכה לספר להם שהחתול הלך לאיבוד או שהוא באמת מת - בכל מצב אני מתכננת לביא חתול חדש הביתה כי זה חיה שהילדים מאוד אוהבים. אך אני לא יודעת מה לספר להם, אנא עזרו לי.
    בתודה מראש
    רויטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה על חתול שמת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוות

שרון באומל
    25/03/2008

שלום רויטל
    אני מציעה לומר לילדים את האמת. אם תאמרי שהחתול הלך לאיבוד, תמיד תישאר אצלהם התקווה שהוא יחזור, ואני לא חושבת שזה יהיה בריא. בייחוד על רקע העובדה שאת מתכננת להביא חתול חדש, אליו הם אמורים להיקשר. אפשר לומר משהו בנוסח: "היום קרתה תאונה, והחתול נפל. הוא קיבל מכה, והוא מת. כשחתולים מתים הם הולכים לארץ החתולים....". או כל נוסח אחר שיספר את האמת בדרך מרוככת. אני מציעה להדגיש את הסופיות. בנוסף, לתת לגיטימציה לכאב ולאבל שהם יחושו ולא לפחד מזה. זה טבעי וזה בסדר, וזה חלק מגידול חיות בבית (ובכלל, חלק מהחיים). ילדים מסוגלים לעמוד בכך. גם הרגישים שביניהם....
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו