מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה דחופה על חתול שמתרויטל25/03/2008
שלום רב,
יש לי שני ילדים אחד בן שמונה רגיש מאוד (אוהב לבכות על כל שטות) וילדה בת 4 ג'דאית
אנו מגדלים חתול מזה 4 שנים והיום לצערי הרב החתול נפל מהקומה השלישית ומת.
איך אני אמורה להסביר את מה שקרה לילדים ומה באמת אני צריכה לספר להם שהחתול הלך לאיבוד או שהוא באמת מת - בכל מצב אני מתכננת לביא חתול חדש הביתה כי זה חיה שהילדים מאוד אוהבים. אך אני לא יודעת מה לספר להם, אנא עזרו לי.
בתודה מראש
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוות
שרון באומל25/03/2008שלום רויטל
אני מציעה לומר לילדים את האמת. אם תאמרי שהחתול הלך לאיבוד, תמיד תישאר אצלהם התקווה שהוא יחזור, ואני לא חושבת שזה יהיה בריא. בייחוד על רקע העובדה שאת מתכננת להביא חתול חדש, אליו הם אמורים להיקשר. אפשר לומר משהו בנוסח: "היום קרתה תאונה, והחתול נפל. הוא קיבל מכה, והוא מת. כשחתולים מתים הם הולכים לארץ החתולים....". או כל נוסח אחר שיספר את האמת בדרך מרוככת. אני מציעה להדגיש את הסופיות. בנוסף, לתת לגיטימציה לכאב ולאבל שהם יחושו ולא לפחד מזה. זה טבעי וזה בסדר, וזה חלק מגידול חיות בבית (ובכלל, חלק מהחיים). ילדים מסוגלים לעמוד בכך. גם הרגישים שביניהם....
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)