מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אבי הכה אותנו, איך להסביר לבני?יריב24/08/2013
אבא שלי הכה את אחי, אימי ואותי,
היום הוא כבר מבוגר מאוד (77), ושמרתי איתו על קשר יום יומי בשנים האחרונות מתוך חמלה (אימי סיעודית ולא מתקשרת) על איש זקן וערירי, וגם מתוך שחשבתי ששינה את דרכיו.
ניתקתי עם אבי את הקשר לפני שבוע (בעקבות שיחת טלפון בה הבנתי שאין הוא מצטער על האלימות שלו).
עד לניתוק, לא ראיתי צורך לספר לבני (9), על האלימות של סבא שלו. אבל מאחר ואישתי ואני משוחחים על הניתוק ובמוקדם או במאוחר הוא יבין שמשהו השתנה - סיפרתי לו היום על הניתוק ועל הסיבה: בתמצית - סבא הכה אותנו ואינו מצטער על-כך, איני יכול לשאת יותר את הקשר איתו.
לבני הסברתי את הדבר באריכות, היה לו קשה לעכל את הרעיון שסבא שלו (שאותו הכיר עד היום כאדם נעים ומעניין), הוא אלים והכה את ילדיו ואת סבתא. הסברתי לו שאין לו שליטה על העניין (כמו גם לי) והסכמתי איתו שזה אכן עצוב שבמשפחתנו הייתה התנהגות כזו. הוא עבר מעצב - לכעס על סבא שלו. הסברתי לו שהכעס טבעי, אך כדאי לו לצמצם אותו (כי הוא פוגע בו עצמו). נראה שאחר-כך מצב רוחו חזר לרגיל. אמרתי לבני שיכולים לבוא עוד "גלים" של עצב וכעס.
אמרתי לבני שהוא מוזמן לדבר איתי על-כך מתי שירצה.
לדעת אישתי, לא הייתי צריך לספר לו על כך.
לדעתי, הוא ידע על כך בכל מקרה - אז עדיף בצורה מסודרת, מבוקרת וללא סודות, התלחשויות והתחמקויות.
האם טעיתי?
מה עלי לעשות כעת?
יש דברים מסוימים שכדאי לי לגלות עירנות מיוחדת כלפיהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי הכה אותנו, איך להסביר לבני? - תגובה
סמדר ריינר25/08/2013שלום יריב,
אני חושבת שעשית נכון. אין כמו האמת. אין דבר מיוחד שכדאי לשים לב אליו, מלבד הדברים הרגילים, כמו כל ילד, אם הילד שלך היה מגלה סימיני מצוקה ודאי היית שם לב (בעיות שינה , אכילה הסתגרות שינויי התהנגות אחרים). אבל אני לא חושבת שיש סיבה. שינויים כאלה קוראים כאשר יש מצוקה שאי אפשר לדבר עליה, זה לא המצב פה, הכל גלוי, וזה המצב הכי טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך
יריב01/09/2013שלום,
עידכון, אחרי עוד יום-יומיים שלקח לבני לעכל,
ואחרי ששוחחנו (בני, רעייתי ואני), דובר על כך שאם הבן שלי ורעייתי ירצו לדבר עם אבא שלי, עליהם להרגיש חופשי לעשות כן.
אני אינני מתערב בכך.
אגב, כהרגשה אישית - מאז הניתוק שלי מאבי - אני חש הקלה נפשית רבה.
תודה שוב ושנה טוב,
יריב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך - תגובה
סמדר ריינר01/09/2013שלום יריב,
אני חושבת הדינמיקה המשפחתית שלכם היא בריאה וזורמת, יכול להיות שהקשרים בינך לבין אביך יתשנו בהמשך ויכול להיות שלא, זה לא משנה, מה שחשוב הוא שהבהרת את הנקודה , ודיברת עליה בכנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)