מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טקס שינה לילד בן שנה וחצי + בקבוקחד הורית +125/08/2013
שלום,
אני חד הורית +1 בן שנה וחצי ויש לי 2 שאלות שאשמח לקבל ייעוץ והכוונה:
1. בני עבר למיטת מעבר לפני חודש.
מאז שניתנת לו האפשרות לרדת מהמידה לבד, כל ערב טקס השינה אורך בממוצע שעתיים מרגע שאני אומרת לו לילה טוב ומשכיבה אותו במיטה.
הוא כל הזמן יורד מהמיטה למרות שהוא עייף ולמרות שאני נשארת לידו מס' דקות ומלטפת אותו. בהתחלה שכשהוא יורד מהמיטה אני לא מדברת איתו ומובילה אותו למיטה. אחרי מס' פעמים כאלו סבלנותי פוקעת ואני מסבירה לו בתקיפות שעכשיו הולכים לישון ולא יורדים מהמיטה.
אני מיואשת כבר ולא יודעת מה לעשות.
כשהוא רואה אותי באה לעברו כדי להחזירו למיטה, הוא כבר רץ מהר למיטה וברגע שאני יוצאת מהחדר הוא יוצא אחרי. הוא לא בוכה או משהו. פשוט רוצה לבוא ולהיות לידי.
יש לציין שהוא ילד מאוד פיקח ומבין מה שאני אומרת.
אני עושה את תהליך ההשכבה נעים, עם חיבוק ונשיקה, מלטפת אותו, אומרת לו שאמא אוהבת אותו ולפעמים מקריאה לו סיפור.
2. הוא מתעורר כל לילה פעם/פעמיים לשתות בקבוק מטרנה 180/120 מיל.
למרות שהוא אוכל ארוחת ערב טובה ושותה בקבוק מטרנה 180/120 לפני השינה.
האם זה בסדר עדיין שהוא מתעורר לבקבוק? בעבר כשהיה יותר קטן ניסיתי להחליף את הבקבוק במוצץ ולא היה שום סיכוי (גם היום) הוא ממש רעב/צמא לבקבוק.
האם אני פועלת נכון? אשמח לייעוץ והכוונה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טקס שינה לילד בן שנה וחצי + בקבוק - תגובה
סמדר ריינר26/08/2013שלום לך,
לגבי הבקבוק אני לא יודעת להגיד לך , את זה תנסי לבדוק בפורום אחר שעוסק בתינוקות אולי.
לגבי השינה, אם הוא ילד נבון שמבין אולי אפשר למצוא דרך לדבר איתו על הפחדים שלו, אם את מקריאה לו סיפסור אולי כדאי להקריא סיפור על ילד שפוחד לישון בלילה לבד וכו'. במקביל חשוב להמשיך להיות תקיפה ועקבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)