מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדת נטישה קשהמ4028/08/2013
הבן שלי בן 4 ו-8 חודשים. זו הפעם הראשונה שנכנס לגן עיריה מאחר ושנה שעברה לא הלך בגן...היה בוכה ומקיא עד שנכנעתי.
השנה זה הוא גן חובה והוא מחוייב ללכת ואני גם רוצה שיילך לגן. ישבתי איתו 5 שנים כמעט בבית וזה ממש היה קשה ובלתי נסבל. הרגשתי כבולה בגלל שאינו במסגרת.
לפני שהחל הגן קנינו יחד תיק ובגדים ונעליים לגן.......והחל היום הראשון.....על הדקה הראשונה צרחות אימים.....הקאות אחת אחר השנייה.....רוצה הביתה. לא משחרר את ידי.
נשארתי שם שעתיים והוא על ברכיי יושב בלי לזוז. (אני חד הורית, אין הורה או בן זוג).
היום השני..אותו דבר. שוחחתי עם הגננת, אישרה לי שעתיים לשבת בגן איתו. שוב לא זז מרגליי יושב על ברכיי ומסרב להשאר הבגן. היא לקחה אותו קצת לצייר לידה רק בתנאי "שיראה אותי" לידו. מאתמול אני לא בן אדם...כל דקה כל שנייה בוכה, גם בלילה בזמן שינה, בוכה בכי מרורים. שואל כל שנייה: אני אבוא איתך רק אם את תשבי לידי עד סוף הגן/ לא אשחרר אותך/ אחזיק אותך חזק/לא רוצה לגן/רוצה רק להיות בבית.
אני זועקת לעזרה....לא יודעת מה כבר לעשות. אני מודעת לזה שהוא גדל איתי לאורך כל השנים...ישן איתי במיטה שלי...(אין לו חדר משלו, החדר השני בן 15).
גם השחרתי את ליבו במהלך השנים שהיה מטמטם אותי והייתי אומרת לו תמשיך לשגע אותי תלך לגן שיהיה לי שקט...הוא היפר אקטיבי, משתולל, מלא מרץ, פשוט גמר אותי בשנים הללו. אני ממורמרת....אובדת עצות,,,,,מרגישה אשמה.......איך יוצאים מזה? האם זה אבוד? אני מתייאשת כבר.....הוא כל שנייה שואל על הגן בבכי....משהו כמו 10 פעמים בדקה. גם בשינה בכי ואין שקט. אנא עזרתכםםםםםםםםםםםםםםם.
תודה מראש...מקווה שיש פתרון. נואשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה קשה - תגובה
סמדר ריינר29/08/2013שלום סמדר,
נראה שחשוב מאוד שתפני להדרכת הורים, את יכולה להתעניין דרך הפסיכולוגית של הגן. חשוב שתנסי להרגע, התגובה הקשה של בנך הייתה צפויה, לא צריך להתרשם יותר מדי מהבכי וההקאות, הוא צריך לדעת שלא הוא מנהל את העניינים, הוא לא יכול לשלוט בך ולהחליט שהו אלא משחרר אותך, גם אם הוא בוכה נורא, זה יעבור אם תהיי עיקבית ולא תיכנעי. חשוב מאוד מאוד לפנות דחוף להדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פרטים
מ4029/08/2013ראשית מודה לך על היענותך המהירה. זה מאוד הרגיע.
ניסיתי ליצור קשר עם הגננת לגבי הפסיכולוגית של הגן....היא טוענת שאחרי החגים וגם לא בטוח....אולי היא לא תעבוד עם הגן הזה...כל מיני תירוצים לדחות את העניין, למרות שזו היא שהמליצה לי דחוף פסיכולוגית בגן.
האם ישנה דרך אחרת לקבל הדרכת הורים? אני גרושה ואינני יכולה לממן סדנאות וכאלה...
איך אוכל לקבל טיפול גם עבורו וגם עבורי? אני ממש במצוקה. קשה לי בטירוף...מרגישה שרוצה כבר להכנע לו מרוב שהחליש אותי פיזית ונפשית. כל דקה בוכה ולא עזבתי אותו לשנייה כל יום שעתיים בגן יחד ונהולכים הביתה ושוב מדבר על הגן שלא אקח אותו לשם יותר בחיים. התחיל לפתח גם חום הערב....אולי פסיכוסומטית...או מצוקה שמתבטאת. ממש אובדת עצות. אנא הכוונתך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פרטים - תגובה
סמדר ריינר30/08/2013שלום סמדר,
את יכולה לפנות למכון להתפתחות הילד מטעם קופת חולים באיזור מגורייך ולברר שם לגבי הדרכת הורים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)