ילדה בת 6 המדברת על מוות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 6 המדברת על מוות
    דניאלה
    29/08/2013

בתי בת 6. ולה אחות בת 2. טוענת שאנחנו לא אוהבים אותה וכל הזמן צועקים עליה בעיקר לגבי הצקות לקטנה. כשיש רגע של משבר והיא בוכה היא אומרת משפטים שקורעים אותנו ואנחנו לא יודעים איך להמשיך ולהגיב. דוגמה:״אני שונאת אותכם. הלוואי ושאני אמות ולא אתעורר לעולם. אני אהיה בעולם אחר. אני שונאת את עצמי. אני מכוערת. אתם לא אוהבים אותי. אני לא רוצה לחיות יותר. וכו׳. המשפטים קשים מאוד. אני נשברתי ובכיתי מולה המומה ורועדת. מאיפה זה בא? האם היא באמת מבינה את מה שהיא אומרת? אני רוצה ׳להיגע׳ אליה ולא מצליחה להבהיר לה שאנחנו מטורפים עליה חד משמעית. ובכלל להוציא את המשפטים האלה ממנה. כשהיא אומרת אותם היא בוכה בכי כואב מבפנים. משהו אחד ולא ילדותי בכלל. אני מפחדת. מה אני עושה? איך מתמודדים עם סיטואציות כאלה מלבד לחבק חזק ולנשק בלי סוף והלבהיר במילים שזה פוגע בנו ואנחנו אוהבים אותה ונהיה יחד באש ובמיים ולעולם לא ניפרד? איך מבהירים דברים כאלה לילדה בת 6?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 6 המדברת על מוות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בנוסף..

דניאלה
    29/08/2013

אגב אני חייבת לציין שהיא ילדה שמחה מאוד. יש לה הרבה חברות טובות שאוהבות אותה ממש. כולן ביקשו להײַות איתה בכיתה. היא חברותית ואף במרכז העניינים. אני חוששת שאולי היא מצאה את הנקודה להרעיד אותנו למשוך את תשומת לבינו. אך שוב אני רוצה להעלים את התופעה הזו אם זה כך. אני רוצה למצוא דרךצלהסיט את הכעסים שלה והאכזבות שלה או כל מה שיושב לה בפנים, בצורה בריאה, למקום הנכון. למקום שבו היא תרגיש חופשייה לדבר איתי על הכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף.. - תגובה

סמדר ריינר
    30/08/2013

שלום דניאלה,
    ככל שתשאפי פחות להעלים את התופעה כך היא תעלם לבד. אם את חושבת שזו דרך מניפולטיבית להרעיד אתכם, חשוב מאוד שלא תרעדו, מותר לה שיהיו לה רגשות שליליים כלפיכם, אתם לא אמורים להיפגע מכך שזה קורה, תנסו להגיב בפחות דרמה לכל העניין ואולי אף לא להגיב כלל, ואז זה ייפסק לאט לאט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו