מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תגובה של ילד בן שמונה לאח הומוליאור02/09/2013
שלום,
אני כותב בימים אלו תסריט המדבר על מקרה בו ילד בן שמונה נחשף לאחיו הגדול מתנשק עם בן זוגו (זאת מבלי שידע על נטיותיו המיניות של אחיו).
הייתי מעוניין לדעת מה התגובה הסבירה של ילד בן שמונה כיום למראה כזה?
מה הוא שואל? כמה הוא מבין באותו רגע? מה הסבירות שהוא ישכח מזה כשיראה שלאחיו לא מתחשק לדבר על זה?
והאם התדמית שיש לאח הגדול בעיני אחיו הקטן תפגע עקב הגילוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה של ילד בן שמונה לאח הומו - תגובה
סמדר ריינר02/09/2013שלום ליאור,
אין תגובה אחת לכל הילדים, זה תלוי מה הוא ידע עד אז על מיניות. סביר להניח שהוא יהיה מבולבל ונבוך. אין שום סבירות שהוא ישכח מזה אם לאחיו לא יהיה חשק לדבר על זהאבל הוא יבין שזה משהו שלא מדברים עליו. לא בטוח שהוא בכלל ישאל משהו, יותר סביר שהוא יהיה נבוך מדי, ירגיש שצפה במשהו שלא היה מאור לראות, וישתף פועלה באופן לא מודע עם נטייה להשתקה של הנושא, אבל זה ממש לא אומר שהוא שכח עם מה שראה. אין לי מושג לגבי התדמית של אחיו לגביו, זה תלוי בהמון משתנים ואי אפשר לדעת דבר כזה בלי להכיר את התסריט יותר לעומק. יכול להיות ילד שמעריץ את אחיו וכל דבר שהוא עודה ראוי להערצה, ויכול להיות שלא. בכל אופן אני לא הייתי מייחסת המון משמעות לדימוי של האח בעיני הילד כי לא זו הדרמה העיקרית שתתחולל בתוכו לדעתי באותו רגע אלא יותר בלבול ומבוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)