התנהגות חברית אצל בת 3.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות חברית אצל בת 3.5
    מיה
    26/03/2008

בתי בת 3.5- ילדה מאוד בטוחה בעצמה. היא מוקפת חברים ובגדול היא מנהיגה באופייה וגם בפועל בגן.
    הבעיה היא שבזמן האחרון היא לוקחת את הבטחון הזה כמה צעדים קדימה ומתנהגת מאוד מאוד לא יפה לילדים מסויימים. אם הגננת מעבירה אותה מקום בגן והיא יושבת ליד ילד שהיא לא כל כך אוהבת היא מיד צועקת עליו "אני לא אוהבת אותך, לא רוצה להיות חברה שלך" ועוד התנהגויות דומות. התנהגויות שמזכירות את "מלכת הכיתה" בגילאים מאוחרים יותר.
    ההתנהגות הזו מאוד לא מקובלת עלי, אנחנו בית נעים מאוד ומאוד רוצים לחנך את בנותינו לאדיבות, לחברות טובה, לטוב לב.
    השאלה היא איך למקד אותה בכיוון חברי חיובי יותר?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות חברית אצל בת 3.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות חברית

שרון באומל
    28/03/2008

שלום מיה
    אני מציעה, דרך משחק או סיפור, שזוהי "השפה" אותה מדברים ילדים, ללמד את ביתך כיצד חש "הצד השני" כאשר נאמר לו משפט כפי שנתת בדוגמא (וכן משפטים נוספים). אפשר, למשל, לשחק בבובות, והבובה שלך יכולה לומר משפט כזה, ואז את, כאמא יכולה לומר לבובה שלך : "נראה לי שהבובה השנייה מאוד נפגעה, ואולי עכשיו היא אפילו רוצה לבכות. זוהי רק דוגמא וניתן להיות יצירתיים לגבי זה.
    בנוסף, כדאי לדבר עם הדננת על שיתוף פעולה. אולי אפשר לבנות תכנית קטנה לגבי חברות בגן.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו