מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אשמח להתייחסות לשאלתי החוזרתזיווה26/03/2008
שלום
בני בן השלוש וקצת הינו בן יחיד, תמיד היה ילד טוב , חכם ומאוד מפותח שכלית. בחודש האחרון חל שינוי בהתנהגותו בוחן גבולות ללא סוף, לא רוצה להתלבש בבוקר כשאנחנו בלחץ לעבודה, לא רוצה לצחצח שיניים לא רוצה להתקלח בערב וגם לישון זה סיפור לא פשוט, ניסינו הכל לדבר בתקיפות לדבר בסלחנות לפתות אותו בפרסים והפתעות לספור עד 3 ואם לא מגיע אז לוקחים בכוח וכו'. אני מרגישה שאפסו כוחותיי וההתמודדות נעשית קשה מיום ליום אני מאבדת סבלנותי והוא מוציא אותי מדעתי ולאחרונה לא התאפקתי והפלקתי לו מה שגרם לו לצחוק ולהמשיך בשלו. אני כבר לא יודעת מה לעשות. אני מרגישה שאני צריכה ללכת לטיפול ושאולי אני מאבדת סבלנות מהר מדי ואני לא בסדר . איזה סוג של יעוץ אני צריכה? מה אעשה אני אוהבת אותו כ"כ וכל פעם לאחר שאני מתפרצת ומענישה אותו ליבי נחמץ ואני בוכה כל היום בעבודה. יש לציין שבגן הגננת אומרת כי הוא שובב אך מפרשת זאת כגדילה וכסיבה להתבגרותו ובבית עם המשפחה המורחבת דודים ודודות הוא מתנהג נפלא והם אוהבים אותו כ"כ ונהנים בחברתו, יש לי הרגשה שרק כשאני ואביו יחד בסביבה הוא מתנהג כך כשאנחנו אחד על אחד איתו לרוב זה לא קורה. אני ובעלי חיים בשלום בני זוג אוהבים ולא מקרינים לו את הכעסים והמריבות שלעיתים מתגלעות ביננו ומקפידים לעשות זאת ביננו, מבחינתו רואה אותנו רוב הזמן מחייכים ואוהבים.
מה לעשות? איך להתמודד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות בבית
שרון באומל28/03/2008שלום זיווה
התנהגותו של בנך, שהינה סלקטיבית לבית, עשוייה להעיד על הצורך שלו לומר לכם משהו. משהו שהוא אינו יכול לבטא במילים, עקב גילו הצעיר. לפיכך, ניתן לנסות, דרך משחק או סיפור, לנסות לעמוד על פשר התנהגותו. אפשר במשחק לחקות את מה שקורה בבית, ולפתח לגבי זה שיחה תוך כדי משחק, כאשר המכוניות/הבובות או כל אמצעי משחק אחר, הם "הדוברים". ניתן גם לקבל ייעוץ (נראה לי ייעוץ קצר) אצל פסיכולוג באיזור מגורייך, שיוכל לעמוד על מקור ההתנהגות וללמד אתכם, כמשפחה להתמודד עם ההתנהגות באופן אדפטיבי יותר. אני מציעה לפנות לפסיכולוג המתמחה בילדים, אפשר גם לפסיכולוג התפתחותי.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)