שינוי בהתנהגות של בן שנתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות של בן שנתיים
    רותם
    04/09/2013

לפני כשבועיים אושפזתי למשך 3 ימים בגלל בעיונת בהריון המתקדם שלי וכנראה שלא טיפלנו בזה נכון כי מאז הילד הפך ממש להיות חרדתי ומפחד מהכול, מרעשים שהיה רגיל אליהם כמו מכסחת דשא ורץ אלי בכול מיני ואומר לי שהוא נבהל גם אם אין משהוא שקרה. הוא לא רוצה ללכת אפילו עם סבתא שלו ומפחד מאנשים שלפני זה לא פחד. כל הזמן מוודא איפה אבא או איפה אמא. יש לו גם עיניין אורלי הוא נמצא הרבה עם מוצץ ובקבוק.הוא גם הפך להיות מרדן לא קטן וכול דבר מלווה ב"לא בא לי", פרצופים וכו'
    וכמובן גם ניכנס לגן חדש ושם המטפלות אמרו לי שחוץ ממשבר הבוקר יש לו משברים כשהוא רואה הורים אחרים
    אתמול בערב כחלק מהשגרה הקראתי לו סיפור על מפגש בין לוייתן שהלך לאיבוד להורים שלו וכשסיפרתי לו שהם שמחים לראות אותו הוא אמר לי כועסים.... זה נורא הפתיע אותי מאחר ואני מאוד מקפידה להפגין אורך רוח חוץ מעיניין ה"מרדנות" והגבולות, וכמובן הסברתי לו שהם שמחים כי הם אוהבים ומתגעגעים וכו'
    מדובר בילד שהיה מאוד חופשי, משוחרר ונינוח ועד היום כל שלב התפתחותי עבר בקלות.
    אני יודעת שדרוש זמן אבל הולך לעבור עליו עוד קשיים: כל שבוע הבא אביו (שכמובן הפך להיות משמעותי יותר אחרי שאני נעלמתי) לא יהיה ולאחר מכן אני צפוייה ללדת... איך להתמודד עם השיוניים בו ואיך לנהוג נכון לגבי "העלמות" האב והלידה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות של בן שנתיים - תגובה

סמדר ריינר
    04/09/2013

שלום רותם
    השינוי שאת מתארת בהתהנגות נשמע לי גדול מדי בשביל לפתור אותו כרגע בייעוץ בפורום, וזו גם לא רק שאלה של הלידה המתקרבת או "העילמות" האב. את שני הדברים האלה יש להסביר בצורה עניינית וברורה (אבא נוסע וידבר איתנו בטלפון/ סקייפ, ואחר כך הוא יחזור...לאמא יש תינוק בבטן והיא תלך לבית חולים כדי שהוא יצא וכו') ההסבר לא יעזור כאן, ואין התהנגות מיוחדת במקרה זה שעליכם לאמץ, לא מדובר באיורעים שאומרים הליות כל כך טראומתיים, אלא שיש כאן בעיה מצשבו של הילד כרגע דורש בדיקה יותר מעמיקה, ואני ממליצה לכם לפנות להדרכת הורים מסודרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו