טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
הי, הבת שלי כבר שנתיים. לא מזמן קניתי לה ערכת ציור הכוללת לוח, דפים, גירים, טושים, צבעים וכו. שמחתי לראות שבתי מציירת מדי פעם. לא עבר הרבה זמן והיא התחילה לצייר על עצמה, על שולחן, על משחקים אחרים וכו. עקב כך, נוצרה אי הסכמה ביני לבין אישתי על קביעת מסגרת הציור. כשאישתי טענה, כי צריכה להיות מסגרת מסודרת לציור, כגון: דף נייר או ספר ציורים או לוח ציור, אני טענתי שלא צריכה להיות מסגרת, ז"א אפשרתי לבתי לצייר בכל מקום שתרצה. אני חושב שציור הינו סוג של ביטוי עצמי במיוחד בגיל הזה והיתרונות של חוסר מסגרת דו מימדית על דף לבן עולים על חסרונות של "לכלוך". אני רוצה להתייעץ בפורום זה, האם אני מגזים, וכן צריכים להגדיר חוקים ומסגרות? האם חוסר מסגרת בציור עלול לגרום נזק חינוכי כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום דניאל, זה בסדר גמור לאפשר לילדה לצייר מחוץ למסגרת של הדף, בתנאי שמסגרת כלשהי יש, הרי יש דברים שאסור לה לצייר עליהם, וחייבים לקבוע שם את הגבול. כל עוד הגבול ברור, פחות חשוב היכן הוא עובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד