בת 6 עם תופעות מוזרות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 6 עם תופעות מוזרות
    מיכל
    09/09/2013

שלום רב, רציתי להתיעץ לגבי בתי בת ה6 שזה עתה עלתה לבי"ס. יש אצלה כמה תופעות שאינני יודעת אם הן נורמליות או דורשות טיפול. הילדה מאוד ורבלית מאז שנולדה-מאוד קולנית ומתקשה להיות בשקט גם כשהיא עם עצמה. מדברת בקול רם. מאז שנגמלה ממוצץ ואחותה נולדה בגיל 4 התחילה בשבירת ציפורניים בידים וברגליים- הרגל שאינני מצליחה להפסיק אותו. לאחרונה החלה גם לצבוט את עצמה "כי זה נעים לה" וגם משכלת כל הזמן את האצבעות בידים וברגליים. ילדה חסרת קואורדינציה, נתקלת בקירות, כסאות ונושכת כל יומיים את הלשון. וכחנית, ושתלטנית לעיתים כלפי חברותיה. רוצה שהכל יתנהל בדרכה. חיבוקים מעיקים וחונקים. לא אוהבת כשמחבקים אותה. זועפת וכועסת הרבה ומצד שני שטותניקית ושמחה מאוד כשלא כועסת. לא מוכנה שיסבירו לה כלום כי היא יודעת הכל לבד. כשכן מסבירים לה לא מישירה מבט- בוהה. לוקח לה שעות לאכול פרוסת לחם. עד כאן- הדברים שמציקים לי. ומצד שני- ילדה חכמה בטרוף, מאוד מחפשת חברה, מצחיקה, עם עקומת למידה מאוד מהירה. הגננת בגן שנה שעברה אמרה עליה שהיא מדהימה. מכינה שיעורים, אחראית..מבינה הכל בשניה. מלמדת את עצמה ..
    האם התופעות שתיארתי נורמליות? האם מעיד על קשב וריכוז? אי ויסות חושי? מצוקה רגשית מאז שאחותה הקטנה נולדה? אני מרגישה שאני מפספסת משהו. אודה לעצה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 6 עם תופעות מוזרות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 6 עם תופעות מוזרות - תגובה

סמדר ריינר
    10/09/2013

שלום מיכל,
    מאוד יכול להיות שהדברים שאת מתארת קשורים לויסות חושי, אבל זו לא בעיה פסיכולוגית אלא בתחום של הריפוי בעיסוק ואני ממליצה לך לפנות לייעוץ מתאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו