חוסר סבלנות להקראת סיפור

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר סבלנות להקראת סיפור
    לי
    26/03/2008

ביתי בת שנה ושמונה חודשים. לפני כחצי שנה אהבה מאד להקשיב לסיפורים שונים והייתה די מרוכזת במשך כל הסיפור. כיום היא מעדיפה לדפדף בספר בעצמה כבר מהעמוד הראשון ולא כ"כ מעונייינת בהקראה.
    האם זה נורמלי לגילה?
    איך ניתן לגרום לה להתעניין יותר?
    האם סיפור לפני השינה הוא דבר מומלץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר סבלנות להקראת סיפור

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקראת סיפור

שרון באומל
    28/03/2008

שלום לי
    התנהגותה של ביתך מתאימה מאוד לשלב ההתפתחותי בו היא נמצאת. בשלב זה, עם "גילוי" הנפרדות, ילדים מנסים את כוחם ואת מידת שליטתם בעולם. לכן, ביתך מנסה "לקרוא לבד". אני מציעה להניח לה או לשתף עם זה פעולה ולהציע לה לקרוא ביחד. זה יעבור עם הגיל. לא כדאי לריב על זה, על מנת לא להשניא עליה את התחום.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריאת ספר-מומלץ מאוד

נעמי
    29/03/2008

שלום לך.
    הייתה לי את אותה בעיה עם בתי (כיום בת 4) ובאמת עד גיל שנה וחצי הייתה מקשיבה לסיפורים ופתאום בבת אחת היא החליטה שסיפוריי לא מעניינים כמו לדפדף בספר, והנ"ל היה משבש את כל טקס שנת הלילה.
    מה שאני עשיתי הוא הפסקה. פשוט הפסקתי לקרוא לה כמה חודשים (לדעתי ארבעה או חמישה חודשים), וכשחזרתי לקרוא לה היא כבר הייתה בת שנתיים עם הרבה יותר סבלנות והבנה, שכאשר הייתה מאבדת עניין בסיפור הייתי פשוט מציעה לה לוותר על הסיפור ופשוט לישון. לאחר פעם פעמיים כאלו, היא בהקשבה מלאה, וממש תולעת ספרים, שלא מוותרת על קריאה כל לילה בהדיקות ואף מצפה לזה בסוף כל יום.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו