לא עומדת על שלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא עומדת על שלה
    רינת
    12/09/2013

ילדתי מאוד מתוקה בת 4 כמעט היא אוהבת לשיר ולדבר למרות שהתחילה לדבר יחסית מאוחר.היא נשארה בבית איתי עד גיל 3 ילדה מאוד טובה ואהובה על כולם מה שקורה יש לה חברה לאחר הצהרים בת 5 שהיא מחליטה לביתי מה לעשות ומתי ואם לא היא מעקמת פרצוץ ולא מעוניינת לשחק ושיש אירו אותה לבד.ביתי מאוד נבונה ונראה שהיא קלטה את המשחק של החברה ולא מוותרת תמיד והמצב ממש לא נעים כל אחת על שלה.היא ילדה להורים גרושים והאב חושב שזה מצויין שביתו מתנהגת ככה ויש לה ביטחון עצמי מאוד גבוה לפי דעתו כמובן ועם היא נופלת ומקבלת מכה היא אפילו לא בוכה וזה כי הוא ישר צועק ואומר שזה שום דבר. והיא חזקה.בכל אופן הילדה נהנת להשתיק את ביתי שהיא מדברת כשהיא דרה ומשחקת ועל דבר שהיא עושה לא נאה לשניה.שאלתי את ביתי אם היא רוצה להמשיך להפגש עם החברה וכמובן התשובה היתה חיובית למרות שזה נראה ממש לא בריא.אם ביתי מדברת והילדה השניה רוצה באותו זמן היא צועקת על ביתי שהיא התחילה ראשונה וכמובן ביתי ממשיכה לדבר ואני לא יודעת עם לעמוד ולהגיד לילדה להפסיק כי היא צריכה לחכות עד שהיא תסיים כי היא התחילה ראשונה או להשאיר את זה ככה וביתי תמצא דרך לפתור את זה...אני רוצה להדגיש שביתי מחכה למפגשים האלה איך בתור אמא אני לא בטוחה שזה בריא לביתי ואולי אני צריכה להרחיק בינהם כי הילדה השניה יותר מידי כוחנית והכל צריך להיות בדרך שלה היא צריכה להיות הבוס והיא צריכה להגיד את המילה האחרונה ושוב להזכיר שיש לה את התמיכה של האב שמעודד אותה להתנהגות כזו הוא חושב שזו הדרך שביתו תגדל להיות עצמאית וחזקה האם הוא צודק?האם להרחיק את ביתי מימנה?האם הביטחון של ביתי נפגע כל פעם שהילדה מחליטה בשבילה איך ומתי? ומה אפשר לעשות?מצטערת שזה ארוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא עומדת על שלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא עומדת על שלה - תגובה

סמדר ריינר
    12/09/2013

שלום לך,
    אולי אין צורך להרחיק ולהפריד ביניהן לגמרי, אבל בהחלט אפשר להוריד את מינון המפגשים ולהכיר לבתך ילדות נוספות כדי שיתאפשר לה להתנסות בקשרים נסופים, נעימים יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו