מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צעקות צרחות ולא מקשיבחסוי12/09/2013
שלום רב,
בן שלי בן 2 ושמונה חודשים ,לאחר שיש תינוקת בבית מתנהג לא טוב ושונה לגמרי! זה מתבתע בצרחות וצעקות לא מקשיב לנו כלל. גם התנהגות כלפי כאבא החמירה, הוא הרבה פעמים מגרש אותי ורוצה רק את אמא. לפעמים קורה לי בשם במקום אבא אולי בגלל שיש בן גדול שלא ממני וקורה לי בשם?
האם כדאי או צריך להסביר לו שאח שלו הגדול הוא לא הבן שלי ולכן קורה לי בשם,או אין צורך להסביר בגלל שהוא עדיין קטן? אנחנו נותנים לו הרבה צומת לב ואהבה למרות שיש גם תינוקת בבית. מה עלינו לעשות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צעקות צרחות ולא מקשיב - תגובה
סמדר ריינר13/09/2013שלום לך,
אפשר להסביר לו בקשר לאח הגדול שלו ממך. יחד עם זאת חשוב שתבין מה קורה. ברגע שנולדה אחות, פתאום הילד שלכם הבין שלך ולאמא שלו יש קשר מיוחד, אתם אוהבים, וכתוצאה מהקשר המיוחד שלכם נולדה תינוקת, והוא לא שותף לקשר הזה. הוא מקנא ורצה את אמא רק לעצמו, ושאתה לא תהיה בקשר מיוחד איתה במקומו. זה נקרא השלב האדיפלי. הילד בשלב הזה מפנטז להתחתן עם אימא ורוצה לגרש את אבא. זה שלב טבעי בגדילה שלו. חשוב כמבון להעמיד גבולות, לא תמיד הוא קובע והוא לא יכול לקבוע שהוא רוצה רק את אימא, חשוב גם שאתה תבלה איתו זמן איכות לבד, ותעשו ביחד דברים, וחשוב שלא יתערער לך בטיחון ושלא תשדר חוסר אונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)