צעקות צרחות ולא מקשיב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צעקות צרחות ולא מקשיב
    חסוי
    12/09/2013

שלום רב,
    בן שלי בן 2 ושמונה חודשים ,לאחר שיש תינוקת בבית מתנהג לא טוב ושונה לגמרי! זה מתבתע בצרחות וצעקות לא מקשיב לנו כלל. גם התנהגות כלפי כאבא החמירה, הוא הרבה פעמים מגרש אותי ורוצה רק את אמא. לפעמים קורה לי בשם במקום אבא אולי בגלל שיש בן גדול שלא ממני וקורה לי בשם?
    האם כדאי או צריך להסביר לו שאח שלו הגדול הוא לא הבן שלי ולכן קורה לי בשם,או אין צורך להסביר בגלל שהוא עדיין קטן? אנחנו נותנים לו הרבה צומת לב ואהבה למרות שיש גם תינוקת בבית. מה עלינו לעשות?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צעקות צרחות ולא מקשיב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צעקות צרחות ולא מקשיב - תגובה

סמדר ריינר
    13/09/2013

שלום לך,
    אפשר להסביר לו בקשר לאח הגדול שלו ממך. יחד עם זאת חשוב שתבין מה קורה. ברגע שנולדה אחות, פתאום הילד שלכם הבין שלך ולאמא שלו יש קשר מיוחד, אתם אוהבים, וכתוצאה מהקשר המיוחד שלכם נולדה תינוקת, והוא לא שותף לקשר הזה. הוא מקנא ורצה את אמא רק לעצמו, ושאתה לא תהיה בקשר מיוחד איתה במקומו. זה נקרא השלב האדיפלי. הילד בשלב הזה מפנטז להתחתן עם אימא ורוצה לגרש את אבא. זה שלב טבעי בגדילה שלו. חשוב כמבון להעמיד גבולות, לא תמיד הוא קובע והוא לא יכול לקבוע שהוא רוצה רק את אימא, חשוב גם שאתה תבלה איתו זמן איכות לבד, ותעשו ביחד דברים, וחשוב שלא יתערער לך בטיחון ושלא תשדר חוסר אונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו