מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התאפקות מעשיית פיפימיכל12/09/2013
שלום
בתי בת שנתיים ו-9 חודשים. גמולה חלקית מחיתול בערך מגיל שנתיים (קקי עדיין מסרבת לעשות בשירותים). יש לה יכולת שליטה מלאה בצרכים, וזו הבעיה, שהיא אפילו יותר מידי שולטת. מתאפקת מעשיית פיפי במשך שעות רבות, בדר"כ זה קורה בגן. עושה כשקמה ב-7 בבוקר ואז יכולה להתאפק עד 5 אחה"צ כדי לעשות בבית. הגננת ניסתה כבר כל מיני גישות ואמרה לי עכשיו שהיא חושבת שכדאי מאוד שזה ייפסק כי זה משפיע על התפקוד שלה. כשמתאפקת יש לה התקפי בכי בגן ורואים שהיא סובלת וממש מחזיקה את זה. הגננת המליצה שאעשה עם הילדה שיחה על הנושא (היא מאוד בוגרת לגילה אפשר לדבר איתה) אך אני מתלבטת כיצד עלי לעשות זאת?
האם יש לך עצה איך כדאי לנהל שיחה כזו? כך שלא אלחץ עליה בנושא, ואעזור לה למצוא פתרון לשחרר ולא להתאפק שעות כה רבות?
תודה מראש
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאפקות מעשיית פיפי - תגובה
סמדר ריינר13/09/2013שלום מיכל,
אני לא חושבת ששיחת הסבר תעזור. יותר הייתי מנסה לברר ממה היא חוששת. היא כנראה חוששת להשתמש בשירותים בגן, וכדאי לנסות לבדוק מה יכול לעזור לה, האם זקוקה לליווי של גננת שלירותים ושישמרו שם על הדלת בזמן שעושה פיפי, האם מתביישת מהילדים, אולי כדאי לעשות איתה תכנית הדרגתיתשל להתרגל לשירותים מחוץ לבית, בקניונים או אצל קרובים ומכרים וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עושה בשירותים
מיכל13/09/2013שלום סמדר
תודה על תשובתך
היא לא עושה פיפי בשירותים בגן. כשהיא כבר עושה זה רק בחוץ בחצר ביחד עם הגננת.
בבית היא עושה פיפי יחד איתי בשירותים - יושבת על הישבנון. אבל גן תמיד מעדיפה לעשות בחוץ, למשל עם אבא שלה עושה רק בחצר.
לכן אני לא חושבת שכאן הבעיה, כי הגננת אפילו לא דורשת ממנה לעשות בשירותים. היא יודעת שהיא יכולה לעשות בחוץ ואיפה שהיא רוצה.
אני מנסה להרגיל אותה לשירותים מחוץ לבית אך זה לא הולך לי. אם אני מתעקשת איתה שעושים בישרותים ולא יוצאים לעשות בגינה/דשא (כאשר אנחנו מחוץ לבית) היא פשוט מתאפקת ולא עושה כלל, ואני מתלבטת מה עדיף.
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עושה בשירותים - תגובה
סמדר ריינר16/09/2013שלום מיכל,
למה את חושבת שזו לא הבעיה?. מתשובתך עולה שזו בדיוק הבעיה. היא לא עושה בשירותים מחוץ לבית אלא רק בחוץ. נראה יש לה חרדת אסלה, ובבית בגלל שיש ישבנון אולי יותר קל לה. היוא כנראה פוחדת ליפול לתוך האסלה. אולי כדאי להביא לה ישבנון לגן,וגם לדבר איתה על הפחד שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש ישבנון
מיכל16/09/2013ייתכן שהיא חוששת מהאסלה אך יש לה בגן ישבנון בדיוק כמו שיש לנו בבית, ככה שבעיקרון אין סיבה.
אני מרגישה שכל העניין יושב יותר על מקום של משחקי שליטה ומשהו רגשי
ניסיתי לשאול אותה מדוע לא עושה פיפי בגן, תשובתה הייתה "כי אין לי".
כניראה שאנחנו באמת צריכים לפנות לייעוץ
תודה בכל מקרה על העזרה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש ישבנון - תגובה
סמדר ריינר17/09/2013שלום מיכל,
זה מצויין לפנות לייעוץ. אני בכל אופן לא הייתי ממהרת להחליט שמדובר בעניין של שליטה, כי אז זה היה קורה יותר גם בבית. בעיני זה יותר עניין של חרדה שקרוית לה במקום זר, או במקום הומה כמו בגן. בכל אופן בהחלוט כדאי לפנות לייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)