גילינו שהילדים משחקים במחשב...בלילה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גילינו שהילדים משחקים במחשב...בלילה
    א.א.
    16/09/2013

שלום. אני כותבת מתוך זעזוע...אתמול גילינו ששני גדולינו שהם כמעט בן 12 וכמעט בן 11 שיחקו בשבוע שעבר באחד הלילות, כל הלילה במחשב. עכשיו גילינו בהסטוריית המחשב שלא מדובר רק בלילה אחד אלא בכמה וכמה לילות, כולל לילות שלפני בית ספר.
    אנחנו מאד מגבילים אותם במשחק במחשב, כאשר לכל אחד מגיע זמן של 45 דקות בלבד בכל יום, מתוך מודעות לנזקים שהמחשב עלול לגרום. מלבד זאת, יש הגנה על המחשב. הם לא שיחקו במשחקים אסורים, אבל אנחנו מרגישים שקרה כאן דבר נורא מבחינתנו, גם המשחק עצמו במקום שינה, גם השעות המרובות של המשחק במחשב ומעל הכל...השקרים. כשעלינו על העניין אתמול, לקח להם זמן להודות, אבל הצעיר הודה ואחר כך גם הבכור. היום אחה"צ הצעיר אמר שזה קרה בכמה לילות לא רק אחד והבכור הכחיש ואמר שזה קרה "רק" פעמיים. לפי הסטוריית המחשב מסתבר שזה קרה הרבה יותר. מלבד זאת, בשיחה ביניהם היום, שהייתי עדה לה, מסתבר שהם עשו הסכם שבעניין המחשב הם לא "מלשינים" אחד על השני (מה שהם יודעים טוב מאד לעשות בעניינים אחרים).
    אנחנו מזועזעים וממש אובדי עצות. בבקשה תנו כיוון דחווווף! תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גילינו שהילדים משחקים במחשב...בלילה - תגובה

סמדר ריינר
    16/09/2013

שלום לך,
    אני מציעה לא להזדעזע. הבנים שלכם על סף גיל ההתבגרות והם עושים כל מיני דברים כדי להוכיח לעצמם ולהם את העצמאות שלהם.
    הם מצאו כנראה משהו שתאם נורא נוקשים לגביו, והם מנסים לעקוף את הנוקשות שלכם.
    קודם כל הייתי בודקת אם אתם לא מדי נוקשים. יכול להיות שיש המון כללים בבית, וחלק מההנאה זה לנסות לשבור אותם. אולי כדאי לבחור עיקר וטפל ולבדוק אם הבית לא מתנהל יותר מדי לפי כל מיני כללים, ולאפשר לילדים יותר אוטונומיה ועצמאות ואז הם לא יצטרכו לקחת אותה במירמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו