תקשורת ובושה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תקשורת ובושה
    מיטל
    16/09/2013

שלום רב
    בני בן 5.5 ילד בכור לאח ואחות ילד מקסים ורגיש,הוא מאוד מופנם ולא מרבה להביע רגשות.
    לאחרונה התגבר נושא שהיה קיים אצלו בעבר- הוא מתקשה מאוד לתקשר עם מבוגרים -כאשר פונים אליו הוא אינו מיישיר מבט לעיתים מתעלם משאלות ששואלים אותו ומתבייש בושה שבעיניי לפעמים מוגזמת,גם מאנשים מהמשפחה המורחבת כגון דודים.

הוא מסרב ללכת לחוגים ולא רוצה שהמדריך ייפנה אליו.
    יש לו גם פחד גדול מכישלון ולכן לא מוכן לעשות ולנסות שום דבר חדש ובעיקר שאינו בטוח לגביו.

שאלתי היא: האם זה דבר שחולף? אילו טיפולים רגשיים ניתן לתת לו אם בכלל? האם לדחוק בו ולדרבן אותו (על אף שתמיד מסרב) או פשוט לעזוב את העיניין ולתת לזמן לעשות את שלו? האם הילד רק ביישן או שזה משהו מעבר לדעתך?

תודה רבה וחג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תקשורת ובושה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גם הבן שלי ככה

אני
    16/09/2013

שלום רב, בני בן 7.5 בדיוק אותו דבר. תמיד חשבתי שאין כאלה ילדים תמיד "חיפשתי" ילדים כאלה ואף פעם לא "מצאתי".
    בדרך כלל אני לא מגיבה להודעה אבל כאן ממש הרגשתי שאני כותבת את זה.
    צהניסיון שלי פשוט לזרום עם הילד להעזר באנשי מקצוע, לא להכריח אותו בני עד היום לא מוכן ללכת לחברים ימי הולדת חוגים כל אלה בשבילו עונש וזה נורא קשה וכאב כשאת רואה ילדים אחרים שזה כיף שלהם ובשבילו זה סבל. נורא קשה לקבל את זה ולזרום עם זה אבל אין דרך אחרת. כמובן להתמקד בכל מה שהוא טוב בו לתת לו חיזוקים עד כמה שאפשר.
    אני יכולה להגיד לך שבני משתפר בקצב שלו לאט לאט אבל הוא מתבגר ולאט לאט הוא מבין מה הוא מפסיד.

בהצלחה לנו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשורת ובושה - תגובה

סמדר ריינר
    17/09/2013

שלום מיטל,
    זה נשמע מעבר לביישנות רגילה.
    לא כדאי לדחוק בו וגם לא להניח לזה, אלא יש דרך אמצע, לעודד אותו בהדרגה.
    אפשר לפנות לטיפול כדי לקבל הדרכה כיצד לעשות זאת.
    הטיפול יכול להיעשות בילד עצמו או רק לכם בהדרכת הורים לפי שיקול הדעת של המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדאי לפנות לטיפול

איילה
    17/09/2013

ההתנהגות אינה נראית נורמלית עליו פניו. איך הוא מתנהג עם בני גילו או ילדים? ובגן? ועם מבוגרים שהוא מכיר?
    הייתי ממליצה לפנות לטיפול כלשהו, לגילאים האלה טיפולים דרך אומנות ומוסיקה הם מצוינים. את מוזמנת לחפש.מכון ת.ל.ם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו