מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם הדרך שלו טובה?רינת17/09/2013
יש לי ילדה מדהימה בת 4 היא אוהבת לשיר אוהבת להיות בעניינים וגם בישנית מאוד היא אוהבת ללכת לגן בשמחה ויש לה אפילו 2 חברות טובות שהיא מאוד נהנת לשחק איתן.היא לא שומעת אותנו שאנחנו מבקשים מימנה לעשות משהו לדוגמא אם אני אקרא לה שתגיע לחדר יקח לי המון זמן לגרום לה להגיע וזה משום היא לא רוצה אלה הרגע שנמשך המון זמן. אני מגדירה את ביתי תמימה איך היא לא מודעת לזה כמובן ומה שקורה יש לה חברה לאחר הצהריים בת להורים גרושים שהאמא נימצאת בכלא וכל שהיא מחפסת זה צומת לב מכל אחד במיוחד של האבא...הילדה בת חמש וקצת מאוד ממושמעת וציטנית ולכל דבר יש לה תשובה וכל דבר היא יודעת.יש לה המון ביטחון עצמי ויש מסביבה המון אנשים שהיא יכולה לסמוך עליהם עם זה הסבא. והסבתא והרבה חברים של האבא ואפילו החברה החדשה של האבא והבן שלה שבכלל באותו גן איתה.מה שקורה הבן הוא שובב מאוד והילדה מרגישה שהיא צריכה להתלונן כל הזמן אם זה שהוא נוגע לה בדברים או שהוא רץ וכל מיני דברים וכמובן צועקים עליו וכאן היא ממש ערמומית הילדה הזאת מאוד חזקה וכל הזמן האב אומר שהיא יכולה לעשות דברים ושהיא הבוס למרות שקשה והיא צריכה עזרה היא לא נותנת לעזור לה וכמובן היא אומרת שהיא יודעת הכל וכל דבר שמספרים לה זה ברור לה כי היא ידעה את זה וזה לא חדש האב כמעט אותו דבר במחשבה ואפילו מעודד אותה לזה ותמיד מתגאה ואומר זאת הבת שלי לדוגמא אם היא משחקת ונפלה ממקום גבוה היא כמעט בוכה מכאב. הוא מצידו את לא תינוקת תקומי כלום לא קרה ובאמת היא קמה ומשחקת שוב הוא מספר שבבית הם עושים המון דברים היחד אם זה שעורי בית ויד להם דברים מיוחדים של אבא ובת איך השאלה שלי האם הוא צודק בדרך שלו?האם היא תגדל להיות עצמאית וחזקה?האם אני צריכה לשנות את הגישה שלי לביתי וללמוד מימנו ?מקווה שהרחבתי על הדילמה שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הדרך שלו טובה? - תגובה
סמדר ריינר17/09/2013שלום לך,
שנמע שהאבא פועל נכון,
אני לא יודעת איך את פועלת כך שאני לא יודעת מה ואם את צריכה לשנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך שלו ושלי
רינת18/09/2013אני אוהבת לחבק ולשיר ובמיוחד שמקבלים מכה אני שם לתמוך ולהרים.אני גם מבקשת מביתי כמה פעמים להגיע לדוגמא אם זה לעשות מקלחת לוקח לה שנה להכנס.אם זה לאכול היא שומרת בפה בלי סיבה וכל דבר נימשך הרבה זמן אני מבינה שלביתי יש את הדרך וההקשנות שלה והיא מאוד חכמה איך היא לא יודעת איך איך לעמוד כשהילדה השניה מחליטה בשבילה היא לא מבקשת אלה דורשת מביתי לעשות דברים.וכמובן שזה החינוך שהאב שמח לראות ותמיד אומר שככה היא צריכה להיות בוסית איך אני מפחדת שזה יפגע בעתיד בביתי ולכן אני מאוד דואגת האם הדרך שלו נכונה?האם עלי להרחיק בינהן?האם יש דרך לעזור לביתי לעמוד לבד ושלא יחליטו לה?אשמח לכל טיפ שקשור לזה איך אשמח לדעת מה אתם חושבים על הדרך שלי ושל החבר שלנו אני דואגת מהעתיד שביתי נסחפת אליו שיש לה חברה בוסית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך שלו ושלי - תגובה
סמדר ריינר18/09/2013שלום מורן,
שנמע שלי שאת מאוד מבולבלת. בודאי שהילדה לא אמורה להיות בוסית. היא כן יכולה להיות עצמאית. זה לא אותו הדבר. אני חושבת ששחשוב מאוד שתפני להדרכת הורים כדי לעשות לעצמך קצת סדר ולקבל עזרה וכלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)