מספר עניינים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מספר עניינים
    אילנה
    17/09/2013

שלום,
    בתי בת 4.5 ומרבה לשקר אנחנו כבר לא יודעים מתי היא אומרת אמת ומתי לא.
    האם להניח לזה? לתקן אותה כשיודעים בוודאות שהיא משקרת?
    מה לעשות?
    דבר שני היא מרבה להציק לאח הקטן שלה בן השנה. מרימה אותו כל היום ולא מניחה לו. כשלא רואים אותה היא מרימה אותו למרות שהיא יודעת שזה מסוכן ושאנחנו לא מרשים.
    מזלנו שהוא צועק ואז אנחנו ניגשים לראות מה קורה.
    אנחנו לא רוצים להיות בתקן ה"שוטרים" בבית כל היום ורוצים לתת לה תחושה שאנחנו סומכים עליה ושהיא מספיק גדולה.
    דבר שלישי מאוד מטריד הוא שלאחרונה היא גילתה את איבר המין שלה ושואלת שאלות. העניין הוא שכבר פעמיים בא אלינו הביתה שכן חבר שלה לשחק איתה ותפסתי אותה מראה לו את הטוסיק שלה. וזה קרה בלחש ובשקט כדי שאני לא אראה ולא אשמע....
    מה עושים? איך מסבירים שלא עושים דברים כאלה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר עניינים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי להוסיף עוד עניין חשוב

אילנה
    17/09/2013

הבת נכנסה לגן חדש והיא לא מוכנה לעשות שם יצירות. בבית לאחרונה (אולי יותר משבוע) היא כל הזמן שוטפת ידיים מלכלוך הכי קטן שיש לה. היא כל הזמן שואלת אותי אם הידיים שלה דביקות והיא מרבה לשטוף ידיים. נראה לי שהיא לא רוצה להתלכלך ולכן לא מוכנה לעשות יצירות בגן.
    התופעה החדשה הזו מדאיגה? מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף עוד עניין חשוב - תגובה

סמדר ריינר
    18/09/2013

שלום אילנה,
    מכל התופעות שציינת האחרונה היא אכן הכי מדאיגה. היא מצביעה על חרדה. נשוא המיניות דווקא לא מטריד בכלל, זו התהנגות טבעית שמעידה על סקרנות שתואמת גיל. כדאי להסביר לה באמצעות ספר שמותאם לילדים בגילה על גוף האדם ועל ההבדלים בין המינים ולהגיד לה שאתם מבינים שהיא סקרנית וזה מעניין אותה, אבל בינתיים, לא חושפשים איברים פרטיים ולא נותנים לגעת בהם וגם לא נוגעים באחרים. אלה דברים שעושים רק כשמבוגרים, ואפשר בהזדמנות הזו להסביר לה איך ילדים באים לעולם (יש ספרים מצויינים לילדים בגילה, אפשר להתעניין בחנויות הספרים). לגבי השקרים, אני מניחה שזה קשור באופן כלשהו גם לחרדה שלה באופן כללי, אני ממליצה לכם לפנות איתה לטיפול מסודר וגם לקבל הדרכה איך לשמור עליה ועל אחיה הקטן כשהיא ממרה את פיכם. כל הדברים האלה כנראה קשורים ביניהם, הם אינם בעיות נפרדות, אלא קשורים לחרדה שלה, ולאופן בו אתם יכולים להתארגן כך שהחרדה תפחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו