התמודדות גירושים אצל ילדים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התמודדות גירושים אצל ילדים
    ורד
    21/09/2013

שלום,
    בעלי ואני החלטנו יחדיו להתגרש, יש לנו בן שגילו 4 וחצי, חשוב לציין שבעלי ובני מאוד קשורים אחד לשני,הקשר שביניהם הדוק ביותר, הם עושים הכל ביחד, אפילו כשאני נמצאת עם בני מחוץ לבית, לאחר שעתיים הוא מבקש לחזור הביתה להיות עם אביו,
    שאלתי היא כיצד אומרים לו שאביו ואמו נפרדים, אני מאוד מודאגת לגבי מה שיעבור עליו, איך אני יכולה לעזור לו ולהקל עליו?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות גירושים אצל ילדים - תגובה

סמדר ריינר
    22/09/2013

שלום ורד,
    אכן אתם עומדים לעבור תקופה קשה, וגם הילד, צריך להכין לכך סבלנות, ולאפשר לו לבטא את רגשותיו בעניין.
    לגבי איך אומרים לו - פשוט אומרים. חשוב שתיזמו שיחה שבהם שניכם תהיו נוכחים, ותסבירו לו שאבא ואימא לא מסתדדרים ולכן אבא יעבור לגור במקום אחר (אם זה מה שסיכמתם), זה לא קשור אליו, והוא לא אשם בזה, ואתם שניכם ממשיכים לאהוב אותו בדיוק כמו קודם. חשוב להסביר לו, אם אתם יודעים, איך ומתי הוא יכול לפגוש את אביו, ורצוי שהאב ישמור על קשר טלפוני יום יומי.
    יכול להיות שבהתחלה הוא לא יבין, ולא יפנים, זה יקרה לאט לאט, ואז יבואו תגובות של עצב וכעס, שיש לקבלם, עם זאת חשוב לשמור על שיגרה וגבולות, ולא לפצות את הילד מתוך רגשי אשמה שלכם על ידי אי הקפדה על הגבולות שדרושים לו לגדילה ולהתפתחות תקינים.
    בהתחלה יהיה קשה, אבל אם אתם תשמרו על קור רוח ושיתוף פעולה ביניכם, יהיה הרבה יותר קל בהמשך והוא יתרגל.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם גירושים

ורד
    22/09/2013

אני מודה לך מאוד על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחתי לעזור

סמדר ריינר
    23/09/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו