מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סקרנות בריאה?תמרה24/09/2013
הבן שלי בן 7. היום היה אצלו חבר והם דיברו על ילד אחר מהכיתה. החבר אמר שהילד מהכיתה ליקק לו את ה"טוסיק" והבן שלי אמר שהוא "מצץ לו את הבולבול". אחרי שהחבר הלך שאלתי אותו האם הוא אמר בצחוק או שזה היה באמת. בתחילה הוא אמר שזה בצחוק. אחרי שהסברתי לו שאם זה קורה אז צריך להבהיר שהגוף שלו הוא פרטי ולאף אחד אסור לגעת בו בניגוד לרצונו, הוא אמר שזה מה שהוא אמר לחבר. כלומר זה קרה באמת. שאלתי אותו למה הוא לא סירב, והוא אמר שהחבר איים עליו שהוא יפסיק לשחק איתו.
אני לא רוצה לעשות מזה עניין ולא נראה שהילד מוטרד במיוחד מהסיפור. אבל החלטתי שיותר לא יילך לחבר הזה. מעבר לכך לא ברור לי איך ניתן למנוע מזה להשנות וגם אני דואגת לחבר הזה, שייתכן שעובר משהו כמו תקיפה או הטרדה מינית.
מה שנראה לי כאן שגם העניין של האקט הספציפי הזה לקוח מעולם המבוגרים וגם האיום שבמעשה, שלא היה הדדי וכתוצאה מסקרנות של 2 הצדדים.
האם אני צריכה לדבר עם האמא/יועצת בית הספר. אשמח לעצתך. האם הבן שלי זקוק לטיפול או שיחה מעמיקה יותר? האם הילד השני?
אני חוששת שאם אדבר על זה יותר מדי אהפוך משהו לא טראומטי למשהו בעל השלכות עתידיות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרנות בריאה? - תגובה
סמדר ריינר25/09/2013שלום תמרה,
מה שאת מתארת עבר בהחלט את הגבול של סקרנות בריאה במיוחד מאחר ואיומים מעורבים בעניין. בהחלט צריך וחשוב לעשות מזה עניין, יש לפנות לגורמים האחראים ולדאוג שהעניין יטופל.
חושב לדבר עם בנך ולנסות לדובב אותו (בצורה רגועה) איך הוא הרגיש אחרי שכל זה קרה, להדגיש שהואלא אשם, אבל אם מישהו מאיים עליו חשוב מאוד שיפנה אליכם ולא ישמור זאת בסוד, ואתם תגנו עליו. (אפילו אם זה רק אויום בנוגע למשחק). ושבכל מקרה לא עם כל אחד הוא חייב לשחק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
תמרה26/09/2013שאלתי אותו איך הוא הרגיש. הוא אמר שזה היה מגעיל. ושהוא רצה לצאת מהחדר אבל הוא נעל את הדלת ואמר לו שעשה זאת עם עוד ילדים. הוא אמר שזה היה זמן ארוך עד שפתח את הדלת. עם מי לדבר עם האמא או יועצת בית הספר? או פסיכולוג ילדים אחר שלא קשור? אני חשה מועקה גדולה בעצמי ולא מסוגלת לחשוב על משהו אחר. למרות שהילד נראה בסדר. שמח חופשי משחק וכו... בעלי מחפש פתרון מעשי ואמר לדבר עם האמא. אני לא יודעת אם זה מספיק...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה - תגובה
סמדר ריינר27/09/2013שלום לך,
אין סיבה שאת תדברים את האימא , תשאירי לרשויות לעושת את זה. הילד שלה זקוק לטיפול ואוילי גם כל המשפחה וזה לא מתפקידך לדאוג לזה. את יכולה להתחיל עם פסיכולוגית בית הספר ולהתקדם משם על פי המלצתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)