בת 3+ קשיים במשחק

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 3+ קשיים במשחק
    אמא של י
    30/09/2013

שלום,

בתי בת 3 שנים ו-4 חודשים -(יחידה בינתיים) ילדה חכמה מאוד , שנונה אנרגטית ויצירתית, מאוד אוהבת חברה , אנשים ילדים. היא במסגרת גנית שבה אין מעידים על בעיות כלשהי בשיתוף חברים במשחק ואפילו משבחים אותה על היכולת הדימיונית והיצירתית שלה היא יודעת לגייס ילדים למשחק - גם אם לא מכירה אותם..
    אנחנו לא מארחים הרבה חברים שלה בבית שלנו - יותר בבית החברים , לאחרונה היו כמה מפגשים גם אצלנו. אני רואה קושי גדול מאוד שלה לשתף ולהשתתף במשחק של 1 על 1. היא תמיד חייבת להחליט, להיות ראשונה , אם היא לא מקבלת מה שרוצה יש דרמה - בכי ואמירות "איומיות" כמו - "אז אני לא אשחק איתך.."
    היא יכולה לקחת את החפץ ולזרוק על הריצפה,, אלא אם מקבלת את מה שרוצה ואז יש משחק שקט.. כמובן שיותר קשה לה לוותר במגרש הביתי.
    זה יכול להיות על כל דבר ואני קצת חסרת אונים מול ההתנהגות הזו , איני יודעת איך להגיב. היא יכולה לבכות ולצעוק עד שתקבל. לעיתים ההתנהגות הזו קורית גם בבית - בעלי ואני משחקים איתה הרבה משחקי תפקידים בהם יש לה יד חופשית להחליט על הכל.. כשהתנהגות כזו קורית בבית - כלומר כשהיא רוצה משהו שאינה יכולה לקבל לאו דווקא כשמשחקים- אנחנו שמים גבול - היא יכולה לבכות ולעשות "דרמה" כשאנחנו לידה ונרגעת. אני לא מרגישה נוח לעשות אותו דבר כשיש חברים ליד.
    אני מרגישה שלאחרונה זה החמיר והמפגשים החברתיים האלו בין אם אצלינו ובין אם בבית החבר/ה נהיו ממש לא נעימים..איך אוכל לעזור לה ללמוד איך לשתף , ולמתן את הצורך לשלוט?
    אגב אומרים לי מסביב שזה קשור הרבה בהיותה ילדה יחידה כרגע..
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 3+ קשיים במשחק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 3+ קשיים במשחק - תגובה

סמדר ריינר
    01/10/2013

שלום לך,
    ההתנהגות של בתך היא אופיינית לגיל. במשחקים עם חברים, נסי לא להתערב. כרגע אין לה בעיה חברתית, וסביר להניח שאם ילדים יגיבו בצורה שתהיה לה לא ננעימה היא תבכה בהתחלה אבל אחר כך תהיה פתוחה יותר לוותר. זה יקרה באופן טבעי עם הזמן, ללא התערבות מצידכם. אם חלילה זה יתפתח לבעיה חברתית, כדי לשנות את זה זה צריך להפריע גם לה, (נניח אם תנסה להבין למה לא רוצים לשחק איתה). כרגע זה לא המצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

אמא של י
    01/10/2013

תודה סמדר - מה אני יכולה להגיד לה כשהיא פונה אליי ואומרת לי ש..
    או כשאני נמצאת באותו חדר עם הילדים וזה קורה לידי? להתעלם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך.. - תגובה

סמדר ריינר
    02/10/2013

שלום לך,
    כן, כשהיא נמצאת לידך עם ילדים את אמורה להתעלם. אם היא פונה אלייך ומבקשת את העתרבותך, אז זה בסדר גמור אם תגידי את דעתך, ל משל שהם הוארחים ואולי היא יכולה לוותר או לעזור לה למצוא תחליף שיספק אותה, נניח אם משיהו לקח לה את המשחק. אם היא לא מקבלת את הצעותייך, זה בסדר גמור שהיא תבכה ותצרח, אפשר להניח לה להרגע, לא חייבים מייד לרצות אותה, להרגיע אותה, או לחילופין לנהוג בתקיפות. מספיק להגיד פעם אחת :"זה לא יפה , יש לך אורחים, אולי תחזרי לשחק" ולעזוב את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו