מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד יחיד שסובל מאד מהמציאות הזאתאורנה01/10/2013
שלום רב
בני בן החמש וחצי הוא ילד שמח בד״כ חברותי ומקסים אבל רגיש מאד
לצערינו הוא ילד יחיד לאחר מסע קשה וכואב של טיפולי פוריות שנמשכו ללא הצלחה גם אחרי לידתו בנסיון להרחיב את התא המשפחתי
לאחרונה הוא מגלה צער ואפילו בכה מספר פעמים והתפרץ שאין לו אחים ולכל החברים יש אחים אני מרגישה שהנושא כואב לו מאד והוא מרגיש שונה וחריג
אני מנסה מאד שהוא יהיה בין חברים ומתאמצת מאד בעניין והוא גם מבלה הרבה עם שני בני דודיו אבל כשהוא חוזר הביתה הוא מתגעגע אליהם ומתפרץ בדמעות
לאחרונה הוא גם סובל מביעותי לילה כשעה לאחר שנרדם
אני הסברתי לו שאמא לא יכולה להביא עוד ילדים ומנסה להתפקס על הצדדים החיוביים שבמצב אבל הוא לא ממש קונה את וההסברים שלי לא מספקים אותו
אשמח לקבל טיפים כיצד להתנהל עם הקושי הרגשי שהוא חווה ואיך ניתן לעזור לו
שיתפתי גם את הגננת היא אמרה שתחפש ספר על הנושא ותנסה לעלות את זה אבל בינתיים היא לא עשתה עם זה כלום
חשבתי גם להכניס חיית מחמד הביתה כמו שרקנים כי כלב זאת אחריות כבדה מדי
אולי זה יעזור קצת וירגיע אתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגת עלי השאלה שלי? אודה מאד
אורנה02/10/2013אם תוכלי להתייחס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה דילגת עלי השאלה שלי? אודה מאד - תגובה
סמדר ריינר03/10/2013שלום אורנה,
אני מבינה שהילד שלך היה רוצה אחים, וזה מובן וטבעי. אבל אני חושבת שמעבר לזהנכנס כאן עוד נושא שקושור אלייך. את מרגישה אולי אשמה , עצב ותחושת כישלון על כך שלא הצלחת להרות שוב, ואת חושבת שאולי זה הופך אותך לאימא לא טובה לבנך בכך שאת אל מצליחה להביא לו אחים.
אני חושבת שבנך חש כמה הנשוא טעון עבורך, וחלק מהקושי שלו נובע מזה.
בנך הוא לא כל כך חריג. ישנם ילדים רבים שיאן להם אחים, וכאל השגם אין להם שני הורים. קיימות היום משפחות רבות של ילידם מאומצים, ילדים לאימהות יחידניות, להורים חד מיניים וכו'. חשוב שאת לא תחווי את משפחתך כפגומה או את אומהות שלך כחסרה.
אף הורה לא יכול לתת לילד שלו את כל מה שהילד רוצה. וכך זה צריך להיות. לפעמים אנחנו חווים חסר בחיים וההתמודדות עם החסר חשובה מאוד להתפתחות.
זה לא נורא שבנך הוא בן יחיד, ולא נורא שהוא רוצה אחים ושהוא עצוב. אין צורך לנסות לשמח אותו, אלא פשוט להבין את העצב שלו ולהסביר לו בפשטות שלפעמים חסרים לנו דברים בחיים, זה קשה, אבל לא נורא.
ביעותי הלילה שלו לא קשורים לזה, ייתכן שהם קשורים לכך שהוא חש אותך חלשה ואשמה מדי, וחבל לו לצער אותך. לכן חשוב שתא תהיי חזקה , לא תייחסי לעניין יותר חשיבות ממה שיש לו באמת, ותמשיכי הלאה.
אם את רוצה אפשר בהחלט להביא חיית מחמד, אבל נסי לעשות את זה בלי ציפייה שעכשיוהוא יהיה שמח ולא ירצה יותר אחים.
זה בסדר גמור שמדי פעם הוא ייזכר בזה וזה יכאב לו, זה לא נורא וזה חלק מהחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר תודה רבה על התגובה המפורטת
אורנה03/10/2013והמחזקת כנראה שיש בזה משהו ואני צריכה להתחיל לעבוד על העניין שוב תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור, בהצלחה:-)
סמדר ריינר04/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד יחיד
עוד אמא11/10/2013אם הילד במצוקה, אין טעם לנסות להראות לו את הצדדים "החיוביים" במצב שלו. עדיף לדבר איתו בכנות על איך שהוא מרגיש - עצוב, מתוסכל מכך שהוא מרגיש שונה. אפשר להסביר לו בקצרה ולספר לו בכנות איך אתם מרגישים, שאתם אוהבים אותו מאד אבל שגם אתם הייתם רוצים עוד ילד, אך זה לא מתאפשר. אפשר לדבר איתו על תחושת הקיפוח והחריגות, ובעיקר לתת מקום לאיך שהוא מרגיש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)