חינוך ילדים במשפחתינו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חינוך ילדים במשפחתינו
    מיכל
    06/10/2013

שלום רב,

אני בת 45 אם ל3 ילדים,בני הבכור בן 17.אני נשואה 20 שנים ונמצאת בראשיתה של תביעה משפטית לפירוק הנישואין עקב בגידות וקשר פוגע לאורך שנות הנישואים.
    ביני ובין בעלי פערים גדולים המתבטאים בהתיחסות שונה בכל תחומי החיים.
    מדאיג אותי מאוד נושא חינוך ילדינו שעליו נלחמתי ואני מרגישה מצוקה קשה.
    אתן מס 'דוגמאות ובקש את התיחסותך.בכל הרגל שאנו מנסים להטמיע מרגישה שנשמתי
    יוצאת.סכמנו שבני הבכור יצא לבלות בימי שישי אחת לשבועיים וכשלא יוצא יביא חברים
    וישב אתם במרפסת.זה עבד תקופה ארוכה ובחופש הגדול השנה בעלי אמר שבננו יצא בכל
    יום שישי.בננו החל לצאת בכל יום בימות השבוע לחזור בשעות הלילה המאוחרות ולישון אצל חבר שבביתו אין גבולות.אני התפוצצתי בתוכי מכעס וחוסר אונים.כדי לחזור להרגל הקודם נדרשנו להפעיל כח ולסגור את דלת הבית.ביום שישי האחרון בננו
    ציין את יום הולדתו ה17 עם 2-3 חברים במרפסת וכשיצא מהבית נכנסתי למרפסת וראיתי
    בקבוק וודקה ריק ובדלי סיגריות.בברור עם בעלי ששהה מחוץ לבית הבנתי שסיפק לבני וחבריו רבע בקבוק וודקה.בעלי ובני תאמו בינהם גירסאות שחבר הביא את הוודקה.
    בני לומד לשקר ולהסתיר ממני כפי שבעלי הונה אותי שנים.לבני מוטיבציה נמוכה ללימודים,
    לעשייה בבית וליוזמה.בהדרכת הורים שקיבלנו נאמר לנו שבננו זקוק למשמעת נוקשה וכמובן
    לקשר עם התעניינות ואהבה.
    אחת הסיבות שפחדתי להתגרש זה בגלל הפחד שבביתו של בעלי האלכוהול,העישון והפורנו
    יהיו חופשיים .מה דעתך על התנהגותו של בעלי ומה נכון לעשות לאחר הגירושין ?

בתודה,מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חינוך ילדים במשפחתינו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חינוך ילדים במשפחתינו - תגובה

סמדר ריינר
    07/10/2013

שלום מיכל,
    אחרי שתתגרשי, תוכלי להחליט מה יקרה ואיזה חוקים יקבעו בבית שלך. לא תהיה לך שליטה במה שקורה בבית של הגרוש שלך. לכן אין טעם לנסות לשלוט בזה, זה פשוט לא יקרה. עלייך להתמקד במה שאת מוכנה ולא מוכנה שיקרה אצלך.
    בכל אופן מדובר בילד גדול. אם לא הצלחתם מסיבה כלשהי להציב לו גבולות עד עכשיו , זה יהיה יותר קשה. מה גם שעוד מעט הוא בן שמונה עשרה ואז זה לא יהיה עניינך איפה הוא ישן ומה הוא עושה. תוכלי רק להגיד שתא לא מונכה שאצלך בבית יהיו סמים, אלכוהול ופורנו, ובכךל צצטרכי להיות עקבית.
    חשוב מאוד שלא יווצר מצב, שבלי לשים לב את "מנצלת" את חילוקי הדיעות שיש לגבי הילד כדי לריב עם בעלך. קחי בחשבון שאת כועסת על בעלך בלי קשר לילד, ועם זה תצטרכי להתמודד גם בלי קשר אליו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסמדר ריינר

מיכל
    07/10/2013

שלום ותודה על תשובתך.
    אני מבינה שלא תהיה לי שליטה על מה שיקרה בביתו של בעלי.
    גם כשאנו נשואים וגרים באותה קורת גג אין לי אפשרות לשלוט בחשיבה ובהתנהלות של בעלי והחוק לצערי לא נותן פתרון לבעל שלא משתף פעולה ופוגע רגשית,אלא להתגרש.
    זה יוצר בי תחושת חוסר האונים נוראה שאין ביננו חזית אחידה מול הילדים.
    אני לא משתמשת ולא אשתמש בילדינו כדי להתנקם בבעלי.
    אני מרגישה צורך וחובה לדאוג וללוות את בני גם אחרי גיל 18,אני חוששת שילך לאיבוד ללא
    הכוונתי בתיקווה שהמסרים לדרך ארץ וערכים יופנמו.

אשמח לתגובתך
    בתודה,מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסמדר ריינר - תגובה

סמדר ריינר
    08/10/2013

שלום מיכל,
    כפי שציינתי קודם, את יכולה בהחלט להקפיד ולדרוש שבביתך לא יהיהו סמים או התהנגויות שתא לא מוכנה אליהם. את יכול הלהסביר לו, באווירה רגועה, ובהזדמנות המתאימה שאת דואגת לו, ואת חושבת שהוא עושה דברים שעלולים לסכן אותו לפגוע בעתידו. חשוב שזה יהיה באווירה נעימה, ורגועה כך שהוא יוכל להקשיב בלי שירגיש צורך להדוף ולהתנגד. מעבר לזה תצטרכי להבין שאת לא יכולה לשלוט על התהנגותו כי הוא כבר גדול את יכולה רק לקוות שהוא מקשיב ומפנים. את עושה כמיטב יכולתך להראות לו את הדרך בדוגמא אישית ובשיחה כמו שהצעתי (לא הייתי חוזרת על זה המון, כדי לא ילייצר שוב התנגדות). ככל שתכבדי אותו ואת הבחירות שלו, כך יש סיכוי שהוא יקשיב לך ויבחר מרצונות ללכת בדרך שאת מתווה. חשוב שלא ייעשה תוך שימוש במילות הטפה, כעס וביקורת. זה לא יעזור. וגם אם תהיה לא תקופה מבולבלת וקשה זה לא אומר שהוא לא מקשיב לך ולא יפנים את הדברים בהמשך גם אם כרגע זה לא נראה כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מיכל
    08/10/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו