קשיי הסתגלות??

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיי הסתגלות??
    נועה
    10/10/2013

שלום,

אני אמא לילדה בת כמעט 5 (יש לה אחות בת כמעט 4 ואחות בת 4 חודשים).
    היא ילדה מאוד מאוד נבונה, חריפה, מקסימה, חיכנית וחברותית מאוד.
    לפני כשבועיים עברנו דירה מהמרכז למושב בשרון.
    היא התחילה ללכת לגן חדש שממוקם בתוך בי"ס ולכן היא נוסעת בהסעה
    כל בוקר אני לוקחת אותה ומעלה אותה לאוטובוס, אציין כי למרות שהיא בגן חדש ואינה מכירה את הילדים רק מתחילת השנה בהסעה היא יושבת ליד שני בני דודים שלה שגם הם גרים במושב.

בשבועיים האלו אני ממש שמה לב לשינויים במצב הרוח בהתנהגות אצלה כמו:
    בכי רב, קושי בעליה להסעה (פעמיים ירדה ממנה ונאלצתי להסיעה לבי"ס בעצמי)
    מעבר לבכי אני שמה לב שהרבה פעמים היא עושה "דווקא" אם אני או בעלי מעירים לה היא לא מקשיבה, מציקה מאוד לאחותה הקטנה, ומה שמתקיד אותי ביותר שהחל ביומיים האחרונים, היא מתאפקת לפיפי עד כדי כך שהיא נשכבת על הריצפה וצועקת שאני אקח אותה לשירותים כי בורח לה בתחתונים והיא לא יכולה ללכת בכוחות עצמה, פעמיים אף ברח לה הפיפי בתחתונים.

ניסיתי לעודד, לעשות שיחות שהיא בוגרת ושאני מאוד גאה בה וכל הכבוד שהיא עולה להסעה לבד, קניתי לה פרסים , ובעיקר המון חום אהבה חיבוקים ונשיקות

אבל אני כבר לא יודעת מה לעשות, נראה שדבר אינו עוזר ואף המצב מחמיר.

מה לעשות?? כיצד להתנהג? ואיך לטפל בעניין הפיפי?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי הסתגלות??

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי הסתגלות?? - תגובה

סמדר ריינר
    11/10/2013

שלום נועה,
    כנאה שציפיות שלכם ממנה להסתגל למקום שהיא לא מכירה, לנסוע בהסעה, לעבור דירה, להתרגל לאחות חדשה זה קצת יותר מדי.
    אין טעם להגיד לה שהיא בוגרת, כיוון שהיא מאותת לכם שהיא אל בוגרת, היא גם עדיין קטנה וזה יותר מדי בשבילה.
    בעניין הפיפי כדאי פשוט לתת לה להחליף לבגדים נקיים ולא לעשות מזה עניין.
    אבל באופן כללי, חשוב לתת לה בתקופה הזו יותר תשומת לב, לבדוק אם אפשר לותר על ההסעה ולהסיע אותה בעצמכם השנה, ולעזור לה להכיר ילדים מהגן בשבעות אחה"צ כדי שיהיה לה יותר קל להשתלב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו