בן 4 מעדיף חברים שפחות רוצים אותו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 4 מעדיף חברים שפחות רוצים אותו
    ניקיטה
    14/10/2013

שלום רב,

בני בן 4 בגן טרום חובה.

שנה שעברה היה באותו גן והיה חלק מחבורה של 5 ילדים (כולל אותו).

מתוך ה-4 חברים, שניים היו הכי טובים שלו ושניים בעדיפות שנייה.

השנה השניים הכי טובים עלו לגן חובה והוא נשאר אם השניים בעדיפות שנייה, שכיום הם בעדיפות ראשונה, בעקבות הנסיבות...

הקשר בין השניים, שהיו בעדיפות שנייה, חזק יותר מהקשר שלהם עם הבן שלי, ואני רואה איך הוא מנסה למצוא חן בעיניהם ולהתקבל על ידם כשווה. זה לא כל כך הולך לו והשמחה שלו תלויה בעד כמה הם שיחקו איתו באותו יום בגן.

יש בגן עוד ילדים שאוהבים עד מעריצים את הבן שלי ואף מנסים להתקרב ולהתחבר, אך עיניו נשואות אך ורק אל השניים האלה.

אני מטפטפת לו כל הזמן לבחור את החברים בהתאם לתחושה שלו איתם, אם נעים לו איתם או לא, להנות ממבחר גדול של חברים, להפתח לחברויות חדשות כי נעים יותר להיות עם מישהו שמקשיב לך, אוהב אותך וישאר לצידך וכו', אך אתמול היה אצלו חבר חדש ובני התייחס אליו במעין זלזול.

אני רוצה שיהיה בחברה שנוח לו כמו שהוא ולא שהוא צריך לרצות.

שאלתי היא האם הטפטופים שלי יכולים לעזור, או שזה אופיו של בני ואני נלחמת בטחנות רוח ?

איזה עוד מניפולציות אני יכולה לעשות כדי לתת לו להבין מה טוב לו ?

כל הארה וכל הערה בנושא תתקבל בשמחה !

בתודה רבה מראש.

ניקיטה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 4 מעדיף חברים שפחות רוצים אותו - תגובה

סמדר ריינר
    15/10/2013

שלום ניקיטה,
    לא זה ולא זה. חשוב שתעזרי לו בצורה יותר פעילה, צרי קשר עם אימהות אחרות בגן, נסי לקבוע מפגשים אחה"צ עם ילדים אחרים, ובכך תעזרי לו להתקבל על ידי ילדים אחרים ולהיכנס לקשרים נוספים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו