חרדת נטישה ושינה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה ושינה
    אלה
    17/10/2013

שלום רב,
    בת שלי בת 9 חודשים.
    מזה כחודש סובלת מחרדת נטישה גם בשעות היום וגם בשעות הלילה.
    בשעות היום היא לא מוכנה להשאר לבד. גם כשאני נכנסת לשרותים היא מתחילה לצרוח. אני חייבת להיות דמיד ליידה. בשעות הלילה היא מאוד מתקשה להרדם. ניסיתי מספר שיטות ושום דבר לא עוזר לנו. מרגע שהיא נכנסת למיטה עובר יותר משעתיים. היא קמה, מסתובבת במיטה, בוכה וצורחת עד שנרדמת. כל הזמן הזה אני יושבת לצידה.
    לא מזמן פנינו ליועצת שינה לקבל עזרה מקצועית לגבי בעיות שינה. וקיבלנו הצע לנסות עוד שיטה שעדיין לא ניסינו. השיטה אומרת שצריך להרגיל את הילד להרדם לבד. זאת אומרת צריך להשאיר את הילד במיטתו ולצאת מהחדר למשך 2 דקות גם כשהילד בוכה. לחזור אחרי 2 דק' לנסות להרגיע ושוב לצאת. וכך הלאה עד שהילד נרדם. השיטה עובדת בוודאות! עברו את זה עם בננו הגדול. אבל לבננו לא היתה חרדת נטישה!!! וזה מה שאוצר אותי להעזר בשיטה הזאת עם הבת שלי!
    האם השיטה לא תזיק לה בלהתחשב שיש לה כבר חרדת נטישה?
    תודה, אלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה ושינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה ושינה - תגובה

סמדר ריינר
    18/10/2013

שלום אלה,
    קודם כל צריך לברר מדוע בתך סובלת מחרדת נטישה. ילדה בת 9 חודשים לא אמורה להישאר לבד, מלבד כמבון כשאת נכנסת לשירותים. יכול להיות שהיא נשארה לבד יותר מדי ולכן פיתחה חרדת נטישה? כדאי לפנות לייעוץ לגיל הרך במכון להתפתחות הילד לפני ההחלטה על טיפול בבעיית השינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה ושינה

אלה
    18/10/2013

סמדר תודה על התגובה!
    ילדה אף פעם לא נשארת לבד! אני כל הזמן נמצאת ליידה (אני לא עובדת). המקרים הבודדים שהיא לבד זה כאשר אני נכנסת לשרותים או כשהיא נרדמת אני שמה אותה במיטתה בחדר שלה. מייד כשהיא מתעוררת אני נגשת אליה. כך שאני באמת לא יודעת מה הסיבה לחרדת נטישה.
    חוץ מזה כשחיפשתי מידע באינטרנט, ראיתי שאין קשר בין חרדת נטישה לבין זה שמשאירים את התינוק לבד. ברוב המקומות רשום שזה שלב בתפתחותי אצל תנוקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה ושינה - תגובה

סמדר ריינר
    20/10/2013

שלום אלה,
    זה נכון, עם זאת המצב שתא מאתרת הוא אכן קשה ומגביל. יכול להיות שאת צריכה פחות להתרגש כשהיא בחרדה, יש פעמים שאת צריכה ללכת לשיורתים וכו', היא לא באמת יכולה כל הזמן להיות בקשר עין איתך, אבל אפשר להמשיך לשמור איתה על קשר על ידי דיבור וקולות, ובעיקר לא נורא להתרשם אם היא נורא בוכה, זה לא סוף העולם. ואם זה באמת מהמקום ההתפתחותי, זה יעוברו עוד כמה חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו