מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הילדה שואלת " האם את אוהבת אותי?"סוזן20/10/2013
שלום סמדר,
הילדה שלי בת 2 ו-10 חודשים. לפני חודש העברתי אותה לגן פרטי- עם ילדים בני 3 ומעלה. הילדה התקשתה קצת בלהשתלב עם יתר הילדים למרות שעל פי המורות מבחינת יכולות מנטליות היא מסתדרת מאד ומשתתפת בכל הפעילויות. אך אישית הרגשתי במצוקה שלה אבל האמנתי שהיא תעבור את זה.
הבעיה שמאז, ובכל יום בשעות הצהריים היא מתחילה לבכות מבקשת לדבר איתי בטלפון ומשגעת את המורות ושואלת"האם אמא אוהבת אותי?" וכשהיא חוזרת הביתה היא לא מפסיקה לשאול את אותה שאלה.
קשה לי מאד עם השאלה הזו, למרות שבכל פעם אני עונה שכן ומנסה להסביר לה ה זה אהבה ואיך אני אוהבת אותה תמיד גם ברגעים שאנ יכועסת עליה בהן.
אני לא יודעת למה לקשר את השאלה ואת הצורך בהצהרת האהבה ואיך אני מתמודדת עם זה? האם זה קשור לגן החדש? או לילד שבא בדרך? חשוב לי לציין שאני בחודשים ראשונים של הריון והיא יודעת ל כך, ואני מנסה להסביר לה שאני יודעת שאולי זה קשה לה אבל אני תמיד אוהב אותה ושהיא תתרגל. מה את מציעה לעשות? באיזה שלב זה אמור להיות מדאיג?
תודה רבה
סוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה שואלת " האם את אוהבת אותי?" - תגובה
סמדר ריינר21/10/2013שלום סוזן,
יכול להיות שזה קשור לילד שבא בדרך, ואולי לשילוב , אולי היא מדמיינת לעצמה שעכישו שיהיה לך ילד חדש את לא צריכה אותה ושולחת אותה לגן. זה לא מדאיג, אפשר לדבר איתה יותר על התינוק החדש שמגיע, שמצד אחד היא בטח רוצה אותו אך מצד שני היא חוששת שאולי בגללו אימא תאהב אותה פחות. חושב להגיד לה, שכן, כשיהיה תינוק חדש אימא תהיה עסוקה איתו לפעמים, אבל עדיין את אוהבת אותה אותו הדבר.
חושב לא להתרגש מהשאלה, לא לעשנות לה כל הזמן, ולהגיד לה בצורה ברורה ותקיפה שיש דברים שהיא צריכה לעשות, כמו לשחק בגן, לשמוע סיפורים, לעשות עבודות יצירה ולהפסיק לשאול. אין טעם לענות לה לכ הזמן, הפיתרון הוא לא במענה אלא ברגיעה שלך, היא שמה לב שזה מחליש אותך ונוגע בך ולכן ממשיכה לשאול. בשבל מסויים מותר גם להתעלם מהשאלה, להגיד לה שמספיק לשאול ולהעביר אותה לפעילות אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)