בכי, בכי , בכי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בכי, בכי , בכי
    לי
    29/03/2008

בתי בת שנה ושמונה חודשים. בזמן האחרון החלה ליילל ולבכות מכל דבר. אני יודעת שיתכן וזה מאפיין את גילה הנוכחי אך השאלה, כיצד לנהוג?
    בינתיים אני מבקשת ממנה להפסיק לבכות וכשהיא תפסיק אני אמשיך להתייחס אליה, אך זה יכול לקחת גם זמן רב ואני לא יודעת אם זה רק מתסכל אותה או שהיא מבינה שהבכי לא נעים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בכי, בכי , בכי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בכי של ילדה בת שנה וחצי

שושי יעקובי
    31/03/2008

הבכי הוא אמצעי התקשורת של פעוטות. כישורי השפה שלהם דלים מאוד וכל תסכול או בקשה מתבצעים לרוב באמצעות בכי. להורים זה לא פשוט לשאת את הבכי הזה אבל העצה הכי טובה לשלב הזה הוא להיות סובלניים לבכי הזה. דבר נוסף שמומלץ להתמודדות עם בכי הוא לדבר אתה בכל ארוע בו היא בוכה, להמליל את מה שנראה לך שהיא רוצה להגיד לך. לדוגמא: "מפריע לך...", " "את רוצה שאמא תגיע מיד ולא נעים לך לחכות אבל אמא צריכה לסיים והינה ...", הכוונה היא לתת מילים לבכי, להפגין הבנה לתסכולים שלה, ולהציב גבולות של מציאות. סך הכל זה גיל עם המון תסכולים, הרצון לעצמאות גובר ותלות בהורים עדיין רבה.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה-

לי
    02/04/2008

תודה רבה , זה תמיד נחמד לשמוע שכל מה שקורה הוא בגדר הנורמלי..:)
    בכל אופן, האם לומר לה :"כשתפסיקי לבכות, נחזור לשחק ולדבר ולהתחבק" (כמובן אחרי שאמרתי שאני מבינה אבל.. וכלום לא עוזר) האם אמירה כזו היא נכונה?
    אני מחכה עד שהיא תפסיק מעצמה (כך נוהגת גם הגננת שלה) ולפעמים זה לוקח הרבה זמן ואני מרגישה שההתעלמות שלי מולילדה אצלה עוד תסכול. (היא מתחילה לרקוע ברגליים וכו'..)
    שוב,
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה הורית לבכי

שושי יעקובי
    09/04/2008

אני מאמינה שיש גישות שונות בחינוך ואת צריכה למצוא את הדרך שמתאימה לך. הילדים מגיבים אחרת מול גננת מאשר מול ההורים. כלומר יכול להיות שמול הגננת הילדה אכן תפסיק לבכות ואילו מולך רק תגביר את הבכי. בגיל שנה ושמונה חודשים עדיין קשה לה להגיב בהתאם להתנייה שאת מציבה. קשה לה ללמוד שהיא צריכה להפסיק לבכות ואז תקבל את מה שהיא זקוקה לו, כי עד עכשיו היא למדה בדיוק את ההפך. בכי הוביל לתגובה שלך ולהרגעת המצוקה. לכן אני חושבת שצריך להענות לבכי ותוך כדי בכי לדבר אתה, להרגיע ולהסביר. אם תתסכלי אותה היא עלולה ללמוד את ההפך ממה שאת מעוניינת: שרק עם הרבה בכי הרצונות שלה נענים.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו