מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה בגן דחופהענבל מרון29/03/2008
שלום,
אני אמא ל 3 ילדים . בת 4.5 ,בת 2.5 ובן 10 חודשים .
ביתי בת ה 4.5 נגמלה מחיתול בגיל 2.7 אך כעבור 4-5 חודשים חזרה להרטיב.(הינו בטיפול פסיכולוגי , אך היא אמרה לחכות) .
החלפנו לה גן באמצע השנה מגן פרטי לגן עיריה עקב מצב כלכלי קשה . העברתי אותה לגן שבו קרוב משפחה וחברים שהיו לה בגן הפרטי אז ההסתגלות לגן היתה די נעימה עבורה . בסוף השנה העיריה העבירה אותה גן ,מכיוון שהגן עבר להיות גן חובה ולכן החליפו לה גן . היא הסתגלה לגן וחשבתי שהכל נפלא , אך לאחרונה גיליתי דברים שלא מצאו חן בעיני ולכן החלטתי שבסוף השנה אני יחליף גן . גיליתי שלגננת אין הרבה סבלנות והיא מוציאה את הילדים לא מעט לחצר בקור בחום , הגננת מעשנת בגן לעיני הילדים (אומנם במטבח , אך עדיין הילדים רואים ומריחים זאת ומבחינה אירגונית לגננת אין שום סדר. היא גם אומרת לילדים שבגלל שהם לא קשובים לה היא לוקחת כדורים ובגללם היא חולה ).
בתחילת השבוע הגעתי לגן לקחת את ביתי והגננת קראה לי ולה לשיחה . היא הודיעה לי שהיה היום יום נורא,וכששאלתי אותה מה קרה היא אמרה לי שביתי הגיע לגן התחילה לצייר וכשהיא קראה לכולם לגשת לריכוז ביתי לא באה והתעקשה להמשיך לצייר אז היא החליטה להתעלם ממנה כל היום . היא לא נתנה לביתי שום יחס . לא הסכימה שביתי תצא לחצר עם שאר הילדים, לא הסכימה לתת לה לעסוק בעבודות יצירה שנתנה לשאר הילדים ונתנה לא לאכול לבד . כפי שהיא טענה היא התעקשה איתה רק להחליף את הפיפי שלה (והיא באותו היום עשתה לא מעט). ולבסוף הודיעה הגננת לילדה שהיא לא רוצה אותה בגן שלה עם התנהגות כזו ושהיא יכולה לחזור לגן הקודם שלה היא הודיעה לילדה שהיא אוהבת אותה ושהיא ילדה חכמה , אך היא לא מוכנה שהיא תתנהג בעקשנות בגן שלה .כמובן כשיצאנו מהגן הילדה רעדה והרטיבה שוב .הגננת מכיוון שהיא צועקת כמעט ללא הפסקה החליטה להשתמש עם רמקול ברוב שעות היום דבר שמציק גם לשכנים ובטח לילדים שבסביבתה .
פניתי לעיריה לבדוק אם ניתן להחליף גן והם עדיין לא נתנו לי תשובה . הגננת מאז שפניתי לעיריה רצתה לשוחח עם הילדה , אך הילדה לא מוכנה לדבר עם הגננת וניתקה לה את הטלפון. הגננת היתקשרה שוב ושוב היא רוצה שהילדה תבוא לגן לקבל הפתעות ומתנות או שרק תבוא לקחת אותם , אך אני מפחדת לעשות משהו שיפגע בילדה .
הילדה כבר חודש וחצי באה עצבנית וצעקנית הביתה ואני לא יודעת מה לעשות ....
כשניגשתי לדבר עם הגננת היא אמרה שלא פירשתי את הדברים כמו שהיו שהילה היתה לידה כל היום , אך הילדה אומרת לי שהגננת לא היתה לידה -היא היתה במטבח -מעשנת .
הצילו..................................* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עונה לך כאמא
אמאלה231/03/2008הייתי פשוט חייבת להגיב נוכח הדברים המזעזעים שכתבת: האשה הזו לא ראויה להיות גננת ושילדים יסבלו בחברתה. במקומך הייתי פונה באופן מיידי למחלקת החינוך בעיריה, שוטחת בפניהם את טענותי ודורשת למצוא לילדה גן אחר באופן מיידי! מה שאת מתארת פשוט בלתי נסבל וגובל בהתעללות אם נהיה עדינים. לא הייתי משאירה את הילדים שלי ולו 10 דק' עם הגננת הזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילדה עברה גן
ענבל מרון01/04/2008תודה על התיחסותך,
הילדה עברה גן וכבר ביום השני חל שיפור במצב הילדה היא יותר מחייכת וכשיוצאת מהגן מחבקת אותי ואומרת לי כמה כייף לה בגן.
כשפניתי לעיריה הם לא הסכימו להעביר אותה גן לטענתם הגננת אוהבת מאוד את הילדה . רק בצעקות הכל מתנהל כפי שצריך וחבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה בגן
שושי יעקובי01/04/2008כפי שאת מתארת הבעיה קשורה למסגרת של הגן. אומנם הילדה סובלת אבל הבעיה קשורה לתפקוד לקוי במערכת. ההתערבות והטיפול צריכם להיות מכוונים לפעילות בגן. אני מציעה לך לערב הורים נוספים ואפילו את ועד ההורים של הגן, לפנות לשרות הפסיכולוגי העירוני ולבקש את התערבותם, אם זה בייעוץ לך או לגן. אני מניחה שקיימות דרכים נוספות שיעזרו להתמודד עם תפקוד לקוי של גננת בגן.
שושי יעוקבי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעייה בגן
שרון באומל02/04/2008שלום ענבל
לעבור גן מהר ולהודיע לעירייה על התנהגותה של הגננת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)