מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יחסי אם ובתדוד29/03/2008
שלום
אני אמא לתאומים בכיתה א בן ובת
אני אישה עובדת שחוזרת 18:00הביתה מהעבודה וגם בעלי חוזר בשעות אלו ואף מאוחר יותר
ישנה מטפלת בבית שאוספת את ילדי מבית הספר ודואגת להם לארוחת צהריים חמה , למקלחת וכו
הבעיה שביתי אינה מקשיבה למטפלת ואף מתחצפת , וכשאני חוזרת הביתה אני נאלצת להתמודד עם הילדה במה היא עשתה היום ולמה , אני מוצאת את עצמי כל הזמן כועסת עליה לעיתים נדמה לי שהיא עושה הכל בכוונה , היא כמובן מצטערת ואומרת שלא תחזור על מעשיה . דבר זה מחזיק בדיוק ליום יומיים ואז שוב היא חוזרת להתנהגותה .
לביתי יש אח תאום אשר הם מסתדרים מצויין , אך ישנה תחושה שביתי רואה שהוא יותר חכם ממנה
ויותר מצליח בלימודים תחושה שהיא כל הזמן מספר 2 למרות שאנו ההורים מנסים להפריד ולנסות
לשבח אותה ולההל אותה דבר שלעיתים מגיע לה . ביתי מאוד יפה והיא יודעת ומרגישה את היתרון
הזה . אך היא כל הזמן מבטלת את עצמה ליד אחיה , לא מנסה להתחרות מולו ולנסות להוביל ואף לנצח בכל מיני דברים .
יש לציין שהמטפלת אישה מקסימה ודואגת לילדים יש לי תחושה שביתי מנסה לקבל תשומת לב ממי ולכן מתנהגת בצורה הזו .
מה עלי לעשות אני מוטשת מההתנהגות שלה וכועסת כל הזמן .
בעלי מאוד מפנק את שניהם , כל הזמן נשיקות וחיבוקים , הוא לא כועס ולא מתעצבן
ואני מוצאת את עצמי לבד במערכה מולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי אם ובת
שושי יעקובי31/03/2008הקושי המרכזי שעולה מהתאור שלך, מקורו במציאות "אובייקטיבית", כלומר הנוכחות המועטה שלכם ההורים בבית. הילדה מספרת לך בדרכה שהיא לא מרוצה מהתחליף כלומר המטפלת ומחפשת את תשומת לבך. אני חושבת שאין זה פשוט להסביר לילדה את הסיבות לבחירה שלכם ההורים. כפי הנראה עבור בעלך הבחירה הזו פחות קונפליקטואלית ולא מעוררת רגשי אשמה וכך הוא פחות כעוס מול הילדה. אצלך כניראה (כמו אצל אמהות רבות) התחושה יותר מורכבת, מתעוררים רגשי אשמה ולכן גם כעס מול הילדה שפחות "מסתגלת" למצב. בסופו של דבר בתך זוכה להרבה תשומת לב מצידך, חבל רק שהיא זוכה לה דרך קונפליקטים והתנהגות שלילית. צריך לנסות למצוא דרך בה תוכלי להעניק לה תשומת לב עבור התנהגויות חיוביות. פעילות משותפת, משחק משותף, זמן איכות של שתיכן יחד, אפילו לפרקי זמן קצרים, כל דבר יצירתי שתוכלי לחשוב עליו.
הקושי השני עליו את מדברת הוא הקושי של להיות תאומים. ההשוואה הבלתי נמנעת כמעט בין שניהם, התחרות, ההבדלים. לא ברור מדבריך אם היא גדלה בצל אח מוצלח במיוחד או שזהו מצב זמני שבו אחיה מתמודד טוב יותר עם המצב. בכל מקרה בניית הזהות הפנימית ודימוי עצמי חיובי הם תהליך מורכב עוד יותר מילד שגדל יחידאי .כל זה רק מגביר את הצורך שלה בנוכחות ההורית וזמן איכות איתכם.
שושי יעקובי
םפסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)