חברה ומיניות בכתה א'

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חברה ומיניות בכתה א'
    יובל
    30/03/2008

שלום,
    בני בכתה א', ילד חברותי מאוד וחכם. (אני נשואה ויש לו אחות בת 4)נמצא באופן קבוע באינטראקציה חברתית עם ארבעה חברים טובים-יחד הם קבוצה די מגובשת. לאחרונה התחילו להציק לי מס' עניינים הנוגעים לחבורה:ראשית, המורה והסביבה מתייחסים אליהם כאל קבוצה ,אני מרגישה שבני הולך לאיבוד ולא בא לידי ביטוי, הוא לעיתים נגרר לפעילויות שהחברים שלו עושים כגון התגרות בילידים גדולים יותר, דבר שמפחיד אותי. אוסיף ואומר שתגובתו השכיחה על דברים שלא מוצאים חן בענינו כגון:עימותים, הפסד במשחק וכיוב היא בבכי, מה שמוציא אותי מדעתי ולמרות שאני מדברת אתו על כך רבות הדברים לא משתנים,לאחרונה התחלתי לעבוד על עניין העצמאות אצלו כי אני מגלה תלותיות ופינוק שלדעתי לא תואמים את גילו.קושי להתארגן לבד בבקר, צריך עזרה בשריכת נעליים וכיו"ב.
    עניין נוסף:שמתי לב שהוא מחובר מאוד לחבריו, לא מגלה כל עניין בבנות ואף הכריז אתמול שהוא הומו...שאלותיי : האם להתעלם מהעניין או לדבר אתו על כך? האם חוסר העניין שמגלה בבנות תואם את הגיל מבחינת ההתפתחות המינית?ולעניין הקבוצה: מה עליי לעשות?
    העניינים הללו מדירים שינה מעיניי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חברה ומיניות בכתה א'

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6

שושי יעקובי
    01/04/2008

את נשמעת מאוד מודאגת לגבי הילד. יכול להיות שהדאגה הזו גורמת לך להפגין מעורבות יתר בכל תחומי החיים של הילד מה שכמובן משאיר אותו תלותי ולא עצמאי כפי שהיית רוצה לראות אותו. יכול להיות שאת צריכה למצוא את האיזון ולצמצם את המעורבות שלך. באילו תחומים יש לו חופש החלטה או בחירה? בנושא של עניין בבנות הרי שהתנהגותו תואמת את הגיל והשלב ההתפתחותי בו הוא נמצא. שלב שבו הבנים והבנות נמצאים במחנות שונים, רוב החברותיות הם עם אותו המין.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו