משחק על-חשבון פיפי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משחק על-חשבון פיפי
    אני
    28/10/2013

שלום
    בני בן 4.5 שנים. לאחרונה גיליתי הוא מפספס בכוונה פיפי כדי לא לפספס משחק עם חברים. גיליתי את זה במקרה כשהיה אצל חברים שאלתי איך היה ואם היה לו פיפי ואיפה הוא עשה (כי הוא אוהב לעשות בחוץ ואין לי בעיה עם זה) ואז הוא אמר שהוא עשה במכנסיים כי הוא לא רצה להפסיד את המשחק. הייתי בשוק! הסברתי לו שזה לא בריא הרטוב הזה בעיקר עכשיו כשמתחיל להתקרר, שהוא עלול להרטיב את הרצפה או השטיח, שזה מסריח וכו'. שאלתי אותו אם הוא עושה כך גם בגן והוא אמר שלפעמים כן... ואז הבנתי שזה משהו שקורה זה זמן מה, רק כדי לא לפספס משחק עם חברים. אמרתי לו שיגיד לחבריו שיחכו לו, ואם לא-לא קרה כלום אם הוא יפספס רגע אחד...
    אני מאוד מודאגת מהתנהגות של בני. אני מודאגת מכך שרק לאחרונה ידעתי במקרה שכך הוא עושה. אני לא יודעת מה עלי לעשות?
    איך אגרום לו להבין שלא כך מתנהגים? שדברים/משחקים יכולים להידחות לרגע? לפעמים אני חושבת שכל מה שאומר לו לא יעזור- עד שהוא יחווה את הבושה בעצמו (כשיריחו או ישימו לב שהוא רטוב..) אבל אני מאוד רוצה לחסוך לו את האי-נעימות הזו... אני יודעת שאם הוא יחווה עלבון מחבריו זה יהיה יותר חמור...אז מה עלי לעשות???
    נ.ב: אני חושבת שאם מישהו מחברים היה אומר שהוא צריך לשירותים, אז גם בני היה מצטרף. הפחד שלו שהוא יחמיץ ולא יהיה ב"חבורה", כך נדמה לי... מן לחץ חברתי שכזה.. חשוב לציין שלא מדובר כל פעם באותם חברים, אבל הוא טיפוס מאוד חברותי והחברה חשובה לו. (אין לו אחים בבית, הוא בן יחיד)
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משחק על-חשבון פיפי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משחק על-חשבון פיפי - תגובה

סמדר ריינר
    29/10/2013

שלום דפי,
    אין צורך להילחץ, זוהי התהנגות שקורית לילדים בגילו, הם מרוכזיםבמשהו ולכן מפספסים פיפי, הסברת לו, ועכשיו תניחי לזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו