גיל 3

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גיל 3
    ליאת
    04/11/2013

שלום,
    הבן שלי כמעט בן 3 ויש לנו בעיה עם שני דברים עיקריים.
    דבר ראשון זה הפרידה בבוקר בגן. מאוד קשה לו להיפרד ממני. הפרידה מלווה בבכי, צעקות, השתטחויות על הרצפה ואחרי 5 דקות שאני הולכת זה עובר לו. הגננת מדווחת לי שהוא משתתף בגן, מקשיב למטפלות, משחק יפה עם חברים, אוכל וישן טוב.
    השאלה שלי היא איך להקל על הפרידות בבוקר וממה הן נובעות?

דבר שני זה עניין המקלחת בערב.
    הבן שלי לא מעוניין להתקלח, מסרב בבכי להתקלח. ניסיתי כמה פעמים לקלח בכוח אך זה קשה לי פיזית. בעבר לא הייתה לו בעיה בכלל עם העניין, זה דבר חדש, בחודש האחרון.
    ניסיתי כל דרך אפשרית "לשכנע" אותו. ניסיתי להיות עקבית ואסרטיבית. ניסיתי לשחד עם סוכריות, לאיים ולכעוס. ניסיתי גם לדבר יפה ולהסביר שהוא חייב להיות נקי כי זה לא נעים ללכת לישון בלי מקלחת (למרות שזה קרה כמה פעמים...).
    ניסיתי גם חיזוקים חיוביים למקלחת ועדיין לא עובד.
    אתמול משעה 6 עד שעה 9 וחצי אני ואבא שלו מנסים לגרום לו ללכת להתקלח.
    הוא ילד פיקח מאוד ומשכנע אותנו שהוא ילך להתקלח אחרי שהוא יראה טלויזיה, וכשהתכנית נגמרת, הוא מוצא משהו אחר לעשות כמו לאכול ולשחק.
    לא יודעת מה לעשות...
    אודה לתגובה מהירה.
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל 3

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל 3 - תגובה

סמדר ריינר
    05/11/2013

שלום ליאת,
    לגבי בעיית הפרידה בגן, זה מאוד ברור ממה שאת מתארת שאין שם בעיה אמיתית, אין ללו שום בעיה בגן או בהסתגלות אליו, אלא הבעיה היא כפי הנראה במשהושקושר בקשר איתכם. מאוד חושב לא לנסות להקל עליו, ובלכל כמה שפחות להתייחס לבכי הזה, אלא להיפרד באופן קצר וענייני, ככל שהו אירגיש שאתם לא מתרגשים מזה, ככה זה יעבור לו.
    הבעיה השנייה שאתם מתארים נובעת מסיבות דומות לראשונה, כלומר יש משהו בקשר איתכם שמשדר חולשה והעדר סמכות הורית, ולכן נראה לי חשוב מאוד שתפנו להדרכת הורים בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

שרית
    05/11/2013

פסיכולוג?האם את יכולה להמליץ לי על מישהו באיזור השפלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול - תגובה

סמדר ריינר
    06/11/2013

שלום שרית,
    אני באופן אישי לא מכירה, את יכולה לנסות לברר דרך רופא הילדים או הגננת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו