פחד מחושך ומפלצות בגיל 6ו 4 חודשים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד מחושך ומפלצות בגיל 6ו 4 חודשים
    אור
    07/11/2013

שלום בני ילד מקסים נפלא מרגע שנולד ללא קשיים פשוט מושלםםם.
    בחודשיים האחרונים (בחודשי הקיץ) התקרב מאד לילד מסויים , אותו הילד סך הכל היה בסדר אולם בני בחודש האחרון התלונןשהוא מדבר איתו על מפלצות ושהוא מפחד מאד, לכן הוא מתעורר בלילות ומפחד.
    התחלתי איתו בהעצמה ובחיזוקים בלילות "שהתגבר" ולאט לאט זה פוחת , במקביל הוא מבקש לישון עם אור (בעבר גם פחד מחושך אך לא בקש אור).
    מה קרה לו פתאום? במקביל אני משתדלת להרחיק אותו מהילד .

מה עליי לעשות? כיצד נעזור לו ונגרום לו להתגבר על הפחד ממפלצות ו חושך? אנחנו כבר לא יושנים כחודשיים.

הסברתי לו שהכל בדמיון ושינסה להרחיק את המחשבות הרעות עם מחשבות טובות ושמחות אך הוא מתקשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מחושך ומפלצות בגיל 6ו 4 חודשים - תגובה

סמדר ריינר
    11/11/2013

שלום אור,
    הפחד ממלצות עלול לייצג את הפחד שלו מהחלקים הלא משולמים שלו. את תאתרת ילד שעד עכישו היה מושלם, והדבר היחיד שמאיים על המולמות שלו זה חברות עם ילד אחר.אני מניחה שאת מבינה שאף אחד לא מושלם, ואף אחד גם לא צריך להיות מושלם. לכולנו יש חולשות, קשיים תחושות שליליות וגם תוקפנות. תוקפנות כאשר היא נעשית במידה היא דבר בריא ומצויין. בנך כנראה חש שאת לא מוכנה לסבול ממנו שום התהנגות שלא עולה בקנה אחד אם המושלמות שאת מצפה לה, ולכןאין לו איך להיכל את התוקפנות שלו כי ברור לו שאת לא תאהבי את זה. הדרך היחידה שלו לבטא את תחושתיו השליליות או התוקפניות היא על ידי ההתחברות לילד הזה שכנראה ההתהנגות שלו מאוד לא מושלמת ודרכו בנך יכול לבטא את הצדדים הלאה באישויותו, שהם נורמלים וסבירים, אבל נהיים לא סבירים כמשנסים בכוח להדחיק אותם.
    אני מציעה לך לא נסות להרחיק אותו מהחבר, זה לא יעזור, ובמקום זה לפנות להדרכת הורים כדי לברר לעצמך, מדוע את מצפה לילד מושלם ואיך אפשר להכיל את התכונות הלא מושלמות שלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו