ילד בגן חובה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בגן חובה
    א.
    08/11/2013

שלום,
    בני בן 5.5. שנים עלה לגן חדש וצהרון חדש. לפני זה הוא היה בגן פרטי (רוסי) 5 שנים - מגיל 10 חודשים. הוא הרגיש שם ילד אהוב, מנהיג וחכם. אהב ללמוד, לקרוא ספרים, שמעתי רק דברים טובים מהגננות. בגן החדש בשבועיים הראשונים הוא היה שקט ומתוסכל, אמר שאין לו חברים. כל זה התפרץ בבית בהרבה כעס, ריבים ועקשנות. ועכשיו הוא פשוט נהיה ילד בלתי נשלט, גננות כל הזמן מתלוננות - הוא לא מקשיב להן, בורח. הוא התחבר לילדים הכי מופרעים ונגרר אחריהם. כשאני מסבירה לו לא לעשות את מה שהם עושים, הוא אומר שהם חזקים, בוגרים ואי אפשר לעשות משהו נגדם... הוא הפסיק להתעניין בספרים, חוברות לימוד שאהב וכו'. עברנו לשיטת העונשים, אבל גם זה עוזר ליום יומיים. אין לי מושג איך אני משפיע עליו שלא "יעתיק" מהילדים הבעיתיים ויחזור להיות ילד שקט ומחונן כמו שהיה פעם? אני מבינה שהוא מחפש את המקום שלו בגן ובהתנהגות הלא ראויה מושך לעצמו תשומת הלב. גם בבית אנחנו לא יכולים להשתלט עליו. מה עושים?

תודה רבה
    אולגה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בגן חובה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בגן חובה - תגובה

סמדר ריינר
    11/11/2013

שלום לך,
    אני מציעה לך ליצור קשר עם אימהות אחרות ולהזמים ילדים אחרים לשעות אחה"צ ולעוזר לו להתחבר עם ילדים באופן הזה כדי שיוכל להרגיש שיש לו מקום וחברים . מעבר לזה אולי כדאי להעיזר בהדרכת הורים. הגבולות בגן הקודם היו כנראה מאוד ברורים וללא הגבולות האלה הוא מתקשה למצוא גבול פנימי. לא הייתי משתמשת בעונשים, הם ממילא לא עוזרים וגורמים נזק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו