בן שש מספר בדיות מאוד משכנעות...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן שש מספר בדיות מאוד משכנעות...
    יעל
    11/11/2013

שלום רב,
    בני כמעט בן שש לומד בגן חובה ובן יחיד. יש לו דמיון מאוד מפותח ותמיד זוכה למחמאות מהגננות על היותו "חריף", נבון, בעל דמיון עשיר, ואוצר מילים גדול. בחודשים האחרונים (3-4) החל לספר לכל מי שמוכן לשמוע (חברים, גננת, הורים של חברים) שיש לו אח גדול שלומד בביה"ס השכונתי ואח קטן תינוק. הוא עקבי לגבי כל הפרטים - גדולים וקטנים - החל מהשמות של האחים, באיזה כיתה הגדול, מה עושה התינוק (התחיל לזחול...) הוא גם בוחר היטב את הקהל - לדוגמא - לא מספר זאת לחבר הכי טוב שלו שהוא כבן משפחה בביתנו ויודע שאין לו אחים, אבל כן סיפר לגננת. היא אמרה שהסיפור היה כ"כ אמין - והיא ניסתה להפריכו בעקיפין, אבל בני נשאר נאמן לגרסתו (לדוגמא שאלה אותו: "מי מעיר אותך בבוקר?" אז הוא אמר: אמא. והוסיף - כשאמא מכינה לי שוקו, אבא מאכיל את יונתן התינוק מבקבוק...) ... אני יודעת שהוא רוצה אח קטן (לצערי אנחנו לא מצליחים) אבל מאוד מדאיג אותי המצב בעיקר לאור העובדה שלפעמים הוא מספר גם בדיות אחרות וצריך חקירות מעמיקות והצלבת מקורות ע"מ לרדת לשורש האמת... לעיתים אני מצליחה להביא אותו בדרכי נועם להודות ש"עבד עליי". אשמח לדעתך באשר למה גורם לו לבמציא את הסיפורים האלה, ואיך נוכל (אביו ואני) להסביר לו באופן חיובי ובונה מדוע זה לא בסדר וכי עליו לחדול מכך ולדבוק באמת...
    תודה,
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שש מספר בדיות מאוד משכנעות... - תגובה

סמדר ריינר
    12/11/2013

שלום יעל,
    אני מבינה שאתם מודאגים מרמת הפירוט והתחכום של הבדיות שבנך מספר, אבל האמת היא שלפי התאור שלך לא נראה שכרגע יש סיבה לדאגה. בנך מצא דרך לחיות חלק מהזמן במציאות שנעימה לו יותר, אבל הוא לא משתמש בשקרים באופן מניפולטיבי כדי להשיג טובות הנאה, לרמות או לפגוע במישהו, הוא גם לא מאבד את הקשר למציאות כיוון שהוא יודע היטב למי לספר ומתי ויודע שלא באמת יש לו אח, זה לא בדיוק שקר אלא יותר כמו סיפור כזה שהוא ממציא כמו ילדים שמשחקים בתאטרון. לא הייתי מתערבת בזה כרגע וגם לא מנסה להפריך את זה.הייתי גם מבקשת מהגננת לא לעשות זאת. אני מניחה שעם הגיל זה יעבור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

יעל
    12/11/2013

תודה על התגובה המרגיעה, ואולם החשש שלנו נובע מכך שלעיתים מספר בדיות/גוזמות שעלולות לגרור נזקים - לדוגמא - סיפר שילד מהגן חנק אותו והיכה אותו נמרצות והעונש שקיבל מהגננת היה "לשחק שח-מט לבד". כמובן שהבנתי מייד שהעונש הוא פרי דמיונו, אבל למרבה המזל ידעתי שהילד עליו סיפר שלכאורה היכה אותו שוהה באותו זמן בחו"ל ושלהד"מ... אולם במקרים אחרים אני נאלצת לתחקר אותו ארוכות על מנת להבין האם באמת הרביצו לו... או אפילו כדי להבין איזה חלק מהסיפור נכון...דוגמא נוספת - סיפר על ילד שמציק לו באופן סידרתי ושהגננת זימנה לגן את הוריו של המציקן לברור. לאחר "חקירה" התברר שאכן המציקן מציק (כתגובה לפרובוקציות של בני) אך הוריו מעולם לא דווחו ובטח שלא זומנו ... חשבתי שאולי מגזים על מנת לזכות בתשומת לב (למרות שזוכה לת.ל. חיובית בשפע) , אבל באמת חוששת מה יהיה בהמשך כשיגיע לביה"ס - ולא אוכל לסמוך על אמינות הדיווחים שלו... (גם אם ההגזמות/בדיות) נעשות בתום לב...

תודה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה - תגובה

סמדר ריינר
    13/11/2013

שלום יעל,
    יכול ליהות לאור הפרטים שתא מתארת שכדאי לבדוק יותר לעומק מדוע הוא משקר, ועל איזה צורך זה עונה. זה לא עניין של איך להסביר לו לא לשקר, הסבר לא יעזור, מסיבה כלשהי הוא מעדיף לחיות בעולם הדמיון ועושה את זה מאוד באינטיסיביות, וייתכן שזה מעיד על מצוקה כלשהי ועל קושי לחיות כרגע את חייו בלי זה.
    אם זה קורה הרבה ומטריד אתכם אולי כדאי לפנות לייעוץ מסודר ולבדוק את זה יותר לעומק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו