בעיה חברתית חמורה של ילד בן 15

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה חברתית חמורה של ילד בן 15
    anna
    30/03/2008

שלום
    יש לי אח שמתקרב לגיל 16 הוא נולד פג לאח תאום(האח השני הרבה יותר מפותח ממנו הן פיזית והן נפשית וחברתית). יש לו לקויות למידה ובאופן כללי התגובות שלו איטיות משאר הילדים בני גילו. מבחינה פיזית הוא נמוך משאר הילדים בכיתה אבל אני יודעת שיש נמוכים כמוהו. הבעיה החמורה ביותר שלו היא:חוסר ביטחון ואפילו שנאה עצמית אין לו ערך עצמי בכלל ועם השנים וחברת הילדים שנרתעת ממנו זה מחמיר בצורה מפחידה. הוא כבר שנתיים הולך כפוף עם "הראש באדמה" שפת הגוף שלו היא של פחד וחוסר ביטחון ישר רואים שהוא אדם שונה ולא נורמטיבי. העניין הוא שככל ילד או אדם אחר נורא רוצה חברים אפילו חבר אחד כל דבר הוא מדבר על זה גם ומודע לזה שהוא שונה ואף אחד לא רוצה לתקשר איתו.
    מה אפשר לעשות?יש אולי ב"ס לילדים כמוהו? הוא גם ניפגש עם פסיכולגית פעם בשבוע אבל זה לא עוזר לו בב"ס...ברור שהכל צריך לבוא ממנו מבחינת שינוי, אבל זה מתסכל ואני דואגת לו מאוד עד כדי זה שהוא ייעשה לעצמו משהו...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אח עם קשיים

שושי יעקובי
    01/04/2008

אני מבינה שלא פשוט לך לראות את הקשיים של אחיך, את דואגת וחשה חסרת אונים מול המצב. העובדה שהוא נמצא בטיפול פסיכולוגי חשובה מאוד. הוא לא לבד, יש לו תמיכה ועזרה מקצועית , אבל הטיפול הוא תהליך ארוך. לרוב הטיפול מאפשר גם להורים לפנות ולהיות מעורבים בטיפול של ילדם. אבל לך, כאחותו אין "מקום" לשתף בחששות ובתחושות שהמצב מעורר בך. יכול להיות שגם את זקוקה למקום משלך (כמו יועצת בי"ס) לשתף משהו בדאגות שלך ולקבל תשובות ותמיכה.
    בהצלחה
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו