ילד סגור וחושש מדברים חדשים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד סגור וחושש מדברים חדשים
    ליאה
    14/11/2013

שלום רב,
    בני בן 5 (אח לאחות בת 4) , הוא הבן הבכור ולכן אני חושבת שפספסתי כמה דברים בסיסיים שיתכן והשפיעו עליו בצורת ההתנהגות שלו היום.
    לאחרונה הבנתי שמס' צורות התנהגות של בני חוזרות על עצמן ובצפייה אחורה, התחילו מזמן ולא ראיתי את זה.
    אתחיל ואומר שבתחילת דרכנו כהורים, בני לא היה בגן וחונך בבית די סגור והחברה היחידה בו הייתה של אנשים מבוגרים, כמעט ולא היו ילדים, מחשש להתפתחות החברתית שלו שברתי את השגרה הזו ושלחתי אותו למשפחתון והשתדלתי מאוד לחשוף אותו כמה שיותר לחברת ילדים.
    אך כנראה הנזק כבר נעשה - עוד באירועי הגן שמתי לב שהוא לא מוכן להשתתף ותמיד עומד לידי (לא התייחסתי לכך כי קראתי הרבה פורמים שמדברים על התנהגות זו כצפויה בגיל כזה צעיר) בכל ימי ההולדת בגנים הוא היה צמוד אלי, רק בגן טרום חובה הוא התחיל לאט לאט להשתתף.
    העניין הוא, שכמה שניסיתי להסביר לו ולשכנע אותו הוא לא היה מוכן להקשיב.
    תופעה זו חזרה על עצמה בחוגי העשרה אליהם הצטרפנו - בתחילה הוא לא היה מוכן להשתתף בשום מחיר אם זה בגלל שבן הדוד שלו לא הגיע או בגלל שהמורה חולה והביאו מחליף. אך פרט לכך אני רואה את דפוסי ההתנהגות האלו גם באוכל - הוא לא מוכן לנסות דברים חדשים (גם אם אני משכנעת אותו שיטעם בלבד וכנראה יאהב את הטעם החדש) - בשורה תחתונה- מבחינה חברתית הוא לא מוכן להכיר חברים/מורים חדשים ואם כן זה לוקח לו זמן. וכנ"ל מבחינת אוכל.

אני מודעת לזה שלפעמים כעסתי עליו על שהתנהג בצורה זו והדבר היה פוגע בו - אני משתדלת מאוד שלא להראות את האכזבה שלי אבל לאור המצב שסיפרתי - זה מאוד מכביד עלי ומפחיד אותי .

מה אני יכולה לעשות עכשיו במצב הזה? האם שיחות אתו יעזרו במשהו, אולי יותר זמן איכות שלי אתו בנפרד.
    (רצוי לציין שאני ובעלי במצב די טעון כרגע שכנראה יוביל לגירושין ואני חוששת שזה גם כן משפיע עליו, אבל אין לי מושג איך להקל עליו)

אני אודה מאוד על תשובה מהירה כי אני באמת אוכלת סרטים!

בברכה,
    ליאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד סגור וחושש מדברים חדשים - תגובה

סמדר ריינר
    15/11/2013

שלום ליאה,
    נשמע שאת מאוד עסוקה ברגשות אשם על מה שאולי גרמת פעם. אין בכך טעם, זה לא עוזר, לא מרגיע לא אותך ולא אותו. נשמע שהילד שלך סובל מחרדות, המצב שתא מאתרת דורש לדעתי עזרה חיצונית, ואני מציעה לך לפנות לפסיכולוגית הגן כדי לקבל הדרכה והכוונה. במיוחד זה כדאי לך לקראת התהליך שאולי את עומדת לעבור עם בעלך, זה יכול מאוד להקל עלייך אם יעמוד לידך איש מקצוע שיוכל לתמוך בך וזה ישפיע גם על ההורות שלך ויקל על בנך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאה שלום,

מכון חיבורים
    18/11/2013

באופן כללי כאשר הילד חווה פחד כזה או אחר אין סיבה לדאוג – נוכחותו של הפחד לא בהכרח אומרת כי הוא זקוק לעזרה מקצועית. המשמעות היחידה היא כי הוא מתמודד עם הרבה דברים שאינם צפויים וחורגים מגבולותיו הבטוחים של הבית. עם זאת, כאשר תפקודו נפגע, מתחילה התנהגות נמנעת או תוקפנית, קיימים קשיים בריכוז, מצבו החברתי מתערער ויחסיו עם חברים ומשפחה משתנה, כדי ורצוי לפנות לייעוץ והדרכה הורית או עזרה מקצועית עבורו.

ילדים בשונה ממבוגרים, יביעו סמפטומים כדרך ראשונית להתמודדות ולא ידעו להגדיר באופן עינייני וברור את מצוקתם בצורת שיחה או בקשה לעזרה. עם זאת, בהתאם לרמת התפתחותם הקוגניטיבית של הילדים, ניתן להרגיע ולספק תחושת ביטחון וערך עצמי גבוה על ידי הסבר והבניה של תפסיתם בקשר לאיום וסיכון ובכך לשנות את תגובתם הפסיכו-פזיולוגית ולאפשר התמודדות נכונה ויעילה יותר עם מצבים הנתפסים כטראומטיים או מסוכנים.

במקרים כמו שאת מתארת, בהן הבן שלך נמנע מהשתתפות בפעילויות חברתיות בשל חרדות, רצוי לפנות לקבלת עזרה מקצועית של פסיכולוג ילדים, על מנת לבחון אם יש לו נטייה לחרדה. הפרמטר המרכזי לשיקול לפני פנייה לטיפול מקצועי הוא עד כמה הפחדים מפריעים לתפקוד התקין והיומיומי של הילד ושל המשפחה.
    ישנים מגוון טיפולים המותאמים אישית לילדים. לכל ילד באשר הוא ניתן להתאים טיפול כגון טיפול באמצעות אומנות, טיפול במשחק, טיפול בתנועה ועוד.

בברכה,
    צוות מכון חיבורים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

ליאה
    18/11/2013

דבר ראשון תודה רבה על התגובות, אני מקבלת כיוון עכשיו.
    חשבתי לאמץ כלב בשבילו- האם יש בזה הגיון, האם בתחום כזה כלב יכול לעזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה - תגובה

סמדר ריינר
    19/11/2013

שלום ליאה,
    כפי שציינתי קודם, ואני עומדת על דעתי בעניין, חשוב מאוד שתפני לקבלת תמיכה מקצועית ורצינית מטעם פסיכולוגית הגן. כלב זה דבר נחמד וכיול להיות שהו איכול לעזור, אבל הוא לא יפתור את הבעיה לאורך זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודות

ליאה
    19/11/2013

המון תודה לכם על ההכוונה והתגובות המהירות!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו