אופטימית VS פסימית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אופטימית VS פסימית
    foxi
    19/11/2013

שלום. יש לי 2 בנות . גדולה בת 7.5 וקטנה בת 3.9. הגדולה כל הזמן עצבנית, כועסת, צועקת, רואה רק את הדברים השליליים ולא את הטוב והכיפי... לא מתייחסת יפה לקטנה . והקטנה היא ההפך הגמור , עקשנית מאוד אבל טובת לב, כל הזמן בא לגדולה להתחבק ולהתנשק והגדולה מגרשת אותה...
    אני לא מצליחה לגרום לגדולה לאהוב את מה שיש לה, כל דבר לא טוב לה לא מספיק לה...
    נסענו לחול, המטוס הפואר שהיה לנו, הוא "נחמד" למרות שהיתי מצפה שילדה שזאת הטיסה הראשונה שלה תתלהב...
    בחול "לא הינו מספיק בבריכה" ו"סתם טיילנו בטבע"....
    לפעמים חוזרת מבית ספר עם טענה שאין לה חברים בהפסקות (למרות שיש לה ולא מעט) וכשאני שואלת איפה כל החברים היא אומרת "הם הלכו לשחק ואני לא רוצה את מה שהם משחקים/עושים" ... למשל הם הקימו מקהלה ולא בא לה לעשות "שטויות" . ניסיתי לשכנע אותה לנסות ושיהיה לה כיף לשיר עם כולם ולהשתולל .. לא עוזר.. זה "שטויות" מבחינתה...היא לא מצליחה להנות מה"שטיות" ומהאילתורים של ילדים אחרים ... אני ממש אובדת עצות..איך אני גורמת לה לאהוב את מה שיש לה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אופטימית VS פסימית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אופטימית VS פסימית - תגובה

סמדר ריינר
    20/11/2013

שלום לך,
    אני מצציעה לך להניח לה. ככל שאת תרצי יותר ממנה שהיא תהנה ככה היא תתנגד. אני לא יכולים לרצות שהאחר ירגיש משהו שאנחנו רוצים, אפילו אם הוא הילד שלנו. יש סיכוי יותר מסביר שהיא עודה לך דווקא, היא מרגשיה שאולי מבחינתך זה מרגיש קצת כישלון שלך כאימא שהילדה שלך לא נהנית, וזה נהפך להיות עניין אישי ביניכן. תני לה לעשות ולהרגיש מה שהיא רוצה. לה זה לא מפריע. היא תלמד לבד, או שלא. ההתערבות שלך בעניין הזה לא תועיל, ולדעתי אפילו תחמיר את העניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו